[]

Otomatik kedi maması projesi için motor

Arduino ile iki pringles kutusunu üst üste koyacağım ve üsttekini içten belli bir hızda döndürerek kediye mama vereceğim.

Set olarak satılan arduino'lardaki, oyuncakların içinden çıkan sıradan motor benim işimi görür mü yoksa daha kuvvetli bir motor mu almalıyım?

i.hizliresim.com

 
Teknik bilgi sahibi değilim ama daha dün o motorun aynısı ile kedime hareketli bir oyuncak yapmaya çalıştım, oyuncak için iş görür ama içi mama dolu Pringles kabını hareket ettirme ihtimali düşük


  • beni sen öldürme  (08.11.21 19:56:51) 
servo motorlari incele.


  • tunaktunaktun  (09.11.21 04:20:31) 
bir dişli aktarma ile motor hızını daha yavaş ama daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Hurda, bozuk printerlar içinde daha kullanışlı dişliler ve motorlar var. Bi etrafınıza sorun bozuk printer var mı diye.
  • John Bloor  (09.11.21 10:29:22) 
Otomobil Cam açma motoru
Otomobil Silecek motoru
Bunlar kendinden redüktörlü, DC, güçlü motorlardır. Teorik ve deneyerek bir dönme süresi belirleyip ne kadar mama döktüğüne bakarak yapabilirsiniz. Servo vs gerek olacağını düşünmüyorum.
Bu arada, kedi maması sert olduğu için mama boşaltma mekanizmanızı kitleyebilir, değişik şeyler denemeniz gerekebilir. problem olursa haber verin.
  • Ruprect  (09.11.21 18:44:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.