[]

Ofise yemek götürmek + kahvaltı

Ofisten çalışmaya başladığımızdan beri hızla kilo alıyorum öğle yemekleri dolayısıyla. Evden diyet tarzda götürmeye karar verdim. Orda mikrodalgada ısıtırım filan.

1- önerebileceğiniz bir beslenme kabı var mı? Mikrodalgaya uygun.

2- neler götürülür? Bunların yazdığı bir blog olur Instagram hesabı olur bir şey var mı? İlham alayım neler yapılabilir diye.

3- hafta başında 5 tane sandviç hazirlasam, zeytin ezmesi, peynir, marul, salatalık vs ihtiva eden. Bunları paketlesem ve her sabah birini alıp çıksam evden kahvaltı için olur mu sizce? Her gün ayrıca hazırlamak zor geliyor.

 
3. sandviç olmaz. hem mental hem de saglik olarak diyete uygun degil. onun yerine çorba yapıp kalanını buzluga atin.


  • buenosdias  (08.11.21 15:10:55) 
e mikrodalga varsa tencere yemekleri, bakliyat, çorba, sebzeli bulgur pilavı

yanına yeşillikli ve bakliyatlı salatalar (buğdaylı, nohutlu, yeşil mercimekli)

en kötü ihtimalle kısır yap, bol yeşillikli hem ısıtmaya da gerek kalmaz :)
  • freebird5406_2  (08.11.21 15:13:29 ~ 15:15:36) 
@buenosdias, çorba sabahları icemem. Ne yiyebilirim o zaman kahvaltıda diyetlik?


  • kaptan maydanoz  (08.11.21 15:16:13) 
sabahlar icin musli veya yulaf lapasi tavsiye ederim:
yemek.com

kendinize gore uyarlayin istediginiz gibi, biz sut ve su ile pisiriyoruz daha az kalorili olsun diye (daha dogrusu yulafin uzerine kaynar su dokup bekletiyoruz, sisiyor yulaflar. mikrodalgada da boyle yapabilirsiniz sanirim). sonra uzerine evde hangi meyveler varsa, biraz ceviz badem, hindistan cevizi, tarcin, canim tatli isterse bal; boyle seylerle cesitlendiriyoruz.

yalniz diyet olsun diye basladigim bu yolda bir ara cok tatsiz geldigi icin fistik ezmesi, bal, uzerine bir suru meyve falan derken normal bir kahvaltida yedigimin iki kati kalori almaya baslamistim, dikkat etmekte fayda var :)
  • the end of time  (08.11.21 15:26:15) 
Tam cevap olmayacak ama sorunun çözümü bu değil. Kilonun en büyük sebebi hareketsizlik. Mümkünse her gün yürüyüp enerji harcamanız gerekiyor. Ofiste hareket sıfıra iniyor.

Madem öğle yemeği sorun, öğle yemeğinde az yiyin ya da öğle yemeğinden sonra akşam yemeğini çok az yiyin. Yoksa hamburger yiyip yanında şekersiz kola içmeye benziyor yapılan şey.

3. sorudaki sandviç olayı gerçekte tutmuyor. Pazar günü hazırladığınız sandviç içindeki salatalık, marul cuma gününe kadar taze kalmaz. Ayrıca bunlar bir araya gelince sulanıyor, lezzetini kaybediyor.
  • dissendium  (08.11.21 15:32:19) 
Hem kahvaltı hem öğle yemeği için 2 ayrı öğün mü götüreceksiniz yoksa öğlen tek öğün mü yiyeceksiniz onu tam anlayamadım ama ben sabah bir şey yemeyip sadece öğlen yemek için salata yapıp götürüyordum işe.

Salata derken sadece marullu domatesli bir şey değil de bol baklagilli, kuru meyveli ve kuru yemişli doyurucu salatalar hazırlıyordum. Salatadan sıkıldıkça zeytinyağlı yemekler de götürmeye başlamıştım ısıtmakla uğraşmayıp yine soğuk yiyebilmek için.

Vegan değilsiniz anladığım kadarıyla ama youtube’da Gizem Altheimer diye biri var. Eski videolarında her gün işe giderken hazırladığı vegan yemekleri gösteriyordu ve benim çok işime yaramıştı o dönem. Fikir almak için bakabilirsiniz. Vegan tarifleri istemiyorsanız vegan olmayacak şekilde değişiklikler yaparsınız kendinize göre.

Bir de Alexandra Andersson var yine vegan. Aşırı güzel bowl tarifleri falan veriyor yanınızda taşımaya da uygun.
  • ms brownstone  (08.11.21 15:54:12) 
2- Chia pudding gibi seyler? Bitkisel süte 1-2 kasik bitkisel yogurt katiyorum ve lime suyu ve azicik lime kabugu ekliyorum. Icine birkac kasik yulaf, chia tohumu, kinoa-pops vs. ve de tarcin. Bazen ham kakao ya da meyve ekliyorum üstüne... Cok hafif bir tatli oluyor, kivami da gayet iyi. Doyurucu da. Her aksam yapip dolaba koyuyorum, sabah yanima aliyorum. Hicbir sey yapamiyorsaniz bir elma, bir mandalina vs. alin, taze bir sey tuketmis olun. Bu dedigim chiali karisimi hazirlamak maksimum 2 dakikami aliyordur.


  • buf-e kür  (08.11.21 22:26:01 ~ 22:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.