[]

Akaryakıt istasyonunda para ödenmezse?

Geçen gün kiralık araçla akaryakıt istasyonuna gidip 30tllik benzin istedim. fakat bi baktım 100 küsür tl olmuş gidiyor.

apar topar durdurup pompacıya bağırmaya başladım, baya bildiğin dolandırmaya çalışıyor herif beni.( kesinlikle bilerek yaptı, üstüne basa basa 30tl deyip elimde banknotu göstermiştim)

tamam abi yakıtı geri çekeriz v.s. diye oyalayıp durdular. o arada havalimana yetişmem gerek acil ne yapıyorsanız yapın dememe rağmen gidip gelmediler, başka araçlara yakıt koydular içeri gidip geldiler..

baktım olmayacak ben gidiyorum dedim, hala ilgilenmeyince para ödemeden atlayıp havalimanına gidip aracı teslim ettim.

o an sinirlendiğim için böyle bir şey yaptım, şu an parasında da değilim ama ne olabilir sizce? sonuçta firma plaka v.s. her şey kayıtlı.

 
Hırsızlıktan hakkınızda şikayetçi olurlar muhtemelen. Plakadan kiralayan şirkete, oradan da size ulaşılır.


  • himmet dayi  (08.11.21 15:14:47) 
Geçmiş olsun, tamam bir hata yapmışlar ama nihayetinde ödemesini alamadıkları ürün sizde kalmış ve ödeme yapmadan çekip gitmişsiniz.

Uğraşırlarsa size ulaşırlar, kamera kayıtları da var.

Yalnız sizi dolandırmaya çalıştığını nereden çıkardınız? Size fazla yakıt satmasının pompacıya hiç bir getirisi yok ki.

30 tl gireceğine 300 tl girmiştir pompaya. Vermediğiniz o 100 tl istasyona değil pompacıya zarar bu arada haberiniz olsun.

Tamam pompacının hatası ama aceleniz olmasa çözülürdü bu hata, istasyona ulaşıp ödemeyi eft yapın isterseniz. Şikayetci olurlarsa daha büyük masrafa girersiniz.
  • John Bloor  (08.11.21 15:20:50) 
Yakiti geri cekemezdi bunu demeseydi durustlugune inanirdim, yakiti cekmek icin arka koltugu sokmen lazim.
Gecen ben yaptirdim yetkili servis bile cok ugrasiyor. Depo agzindan cekemiyorsun suzgec var.

Muhtemelen kiralama firmasindaki cakalla aralarinda anlasma vardir. Yoksa zaten senin gitmene izin vermezlerdi. Pompaci disini soker yine o parayi alir senden.
  • divit  (08.11.21 15:44:40) 
John Bloor da hakli, eft yap.
Koskoca avukatlar ordusu var o firmalarin.

Bir bakarsin gasp,yagma diye dava acmislar.
  • divit  (08.11.21 15:48:55) 
istasyona ulaşıp, müdürle görüşüp banka hesaplarına parayı gönderebilirsiniz. açıklamasına da tarih ve plaka eklerseniz sorun olmaz. diğer durumda plaka-kamera kaydı vs. mutlaka ulaşırlar ve çıkacak masraf 100 liradan çok daha yüksek olur.


  • orpheus  (08.11.21 16:11:26) 
cevaplar için teşekkürler.
başından geçen olduysa diye merak etmiştim ama tabi zor bi konu :)

dolandırıcı oldukları konusunda eminim, doğuda bir şehirde geçiyor olay.
kiralayan firmadaki yetkili de bilerek yapmışlardır dedi.

eğer kötü niyetli bir şekilde yapmasalar zaten benim göstere göstere gitmeme izin vermez üste çıkarlardı.
bu arada olay tam mizansen, araca hortum taktılar yakıtı geri çekmek için fakat sonra hiç bir şey yapmayıp içeri gittiler vs. maksat benim bıkıp o parayı bir şekilde ödemem.

@John Bloor
istasyonun cirosu artıyor.
günde 200 kişiye 100tl fazla aldırsalar 20bin tl fazla ciro yapar, ayda 600bin.

sonuç olarak ödemek istesem bile artık hatırlamıyorum istasyonu v.s. ancak kiralama firmasına ulaşırlarsa uğraşmayıp gönderirim.
  • nuisance  (08.11.21 16:18:17 ~ 16:26:03) 
ben olsam ulasir odememi yapardim. hak var hukuk var.


  • tunaktunaktun  (09.11.21 04:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.