[]

iş bulma sorunu

merhaba ben işletme fakültesi lisans ve yüksek lisans mezunuyum. daha önce çeşitli işler yaptım. hatta kendi kişisel işlerimle de para kazandım. ancak iş bulamıyorum bir türlü. nerdeyse 1 yıldan fazla boş boş kariyer sitelerinde zamanımı kaybediyorum. insan kaynaklarına ilgim vardı. teorik bilgilerim var belki bu alanda daha da derinleşirim diye ama bırakın İK uzmanı da uzman yardımcısı hatta İK asistan pozisyonları için de değerlendirilmiyorum. 32 yaşındaım diye mi bunlar oluyor anlamadım. koca istanbul'da tüm arkadaşlarım işe girip rahatlıkla girip çıkıyor, ben tutunamıyorum.
referansım yok(eski iş yerleri sadece).
elden ya da maille cv'mi yönlendirdim bir sonuç çıkmadı. ik danışmanlık şirketleri bile cvp vermiyor. var mı öneriniz ya da yardımınız

edit:lütfen cv'yi güncel tutun tarzında önerilerde bulunmayın.

 
cvni her gün güncellemiyorsun
ön yazın yok veya güçsüz
son iş deneyiminle alakasız işlere başvuruyorsun
yabancı dilin yok
cvde açıklanamayan açık var. (uzun süre işsizlik, ani iş kayıpları vb)

32 yaşındaki birinin kabaca 10 yıl iş deneyimi olması gerek, dolayısıyla bu deneyimdeki biri ya yüksek ücret/mevki isteyen ilanlara başvuruyor (grup lider, min.orta düzey yönetici gibi.) dolayısıyla rakipleriniz güçlü ve seçilme süreniz uzun. ya da böyle ilanlara değil, daha junior pozisyonlara başvuruyorsunuz iş verenler de sizin yerinize riske, uzun süreli çalışmaya ve az ücrete daha açık, ortama yaş açısından daha uyumlu ve daha tahammülkar olduğunu düşündükleri birilerini alıyor.

tahminlerim böyle.
  • rewlack  (08.11.21 14:01:44) 
Mutlaka düşünmüşsünüzdür ama arkadaşlarınız hatta arkadaşlarınızın arkadaşları üzerinden referans vasıtasıyla gitmeyi deneyin.


  • salihdt  (08.11.21 15:16:10) 
üstteki arkadas durumu çok güzel özetlemiş. konum itibari ile, aksama kadar ayni cv'yi saga sola yollayıp, islere başvurmak sizin durumunuzda biri icin verimsiz bir yol. bu kısır donguyu kirmaniz lazım. bence uzun sureli ve kapsamlı bir is bulma planı yapin.

-online yada yuzyuze kurslar, sertifikalar ile cv'nizi zenginleştirin.
-acik da olsa üniversiteye falan başvurun. okumazsanız bile öğrenci gorunun. öğrenmeye meraklı bir intiba birakin.
-cv'nizi sürekli güncelleyin. cv sadece calisilan yada okunan yerlerden ibaret degil. sürekli cv'ni acip ne ekleyebilirim, nasıl daha etkili hale getirebilirim kafa patlatin.
-online ilanlara başvurmak yerine bağlantı kurup saga sola haber salın. ama uzun sure issizsiniz diye de her ilana atlamayın. yoksa sevmediğiniz isi yaparsınız.
  • buenosdias  (08.11.21 15:18:19 ~ 15:19:22) 
@buenosdias ücretli-ücretsiz bir sürü sertifikaya sahibim. hatta o kadar çok ki bazılarını yazmıyorum bile.

"öğrenmeye meraklı bir intiba birakin" yazmışsınız? kime diye bir sorayım ben de. hatta soru şöyle olsun hangi işveren? k.bakmayın ama tavsiyeniz bir kısır döngü içeriyor.
ve evet bağlantı kurup söylemeye çalışıyorum. torpilim yok. ha bir de ben zaten özel bir okulda burslu öğrenciyim bunu yazmıyorum bile cv'ye. çünkü yaşım ve eğitimlerim itibariyle oldukça saçma.
yine de sağolun.
  • atina  (08.11.21 15:33:06 ~ 15:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.