[]

Dikkat sorunum var mı, varsa nereye gitmeliyim?

Uzun zamandır kitap okumuyor / okuyamıyorum.
tekrar öğrenci olmam gerekse muhtemelen ders çalışamam.
işlerimi yaparken odaklanmıyor, bir kaç dk içinde dikkatim dağılıyor bu yüzden işlerim uzun sürüyor.
her şeyi neredeyse yarım bırakıyorum.
kitap okumaya gayret etsem bazen hiç farkında bile olmadan bir kaç sayfa ilerlemiş oluyorum. sonra geri dönüp tekrar okuyorum oraları, hiç okumamış gibi hissediyorum.

velhasıl bu saydıklarım hayatımı olumsuz etkilemekle beraber çözümünü benim mi bulmam gerekiyor yoksa tıbbi bir destek almalıyım bilmiyorum.
açıkçası bu bir sağlık problemi mi yoksa benim sorunum mu bilemedim.

eğer medikal bir şeye ihtiyacım varsa nereye gitmeliyim? psikolog mu, psikiyatri mi? bu saydıklarım azıyla çoğuyla tanıdığım her insanda var neredeyse. bu yüzden hangi ölçüye geldiğinde bu bir sorun olarak nitelendiriliyor bilmiyorum ancak dikkat konusundaki eksikliğim beni sabote ediyor sürekli.

 
Bu saydıklarınız günümüz için çok normalleşmeye başlayan şeyler ne yazık ki. Sorunuza cevap mı bilmiyorum ama ben bunu pomodoro ile biraz yenebildim. Öneriyorum.


  • Amaranta ursula  (07.11.21 23:30:41) 
Pomodoro +1.
Bende aynı durum var ama pandemiden olduğunu düşünüyorum şua daha çok.

Günlük hayatınızı çok etkiliyorsa Psikiyatrist olabilir.
Psikologla biraz daha uzun sürer sonuç almanız, ama BDT'ye bakabilirsiniz.
  • dreamnesiac  (07.11.21 23:52:26) 
Aynı durumdayım, iyi bir günümde öğlen 2'de bütün işlerim bitebiliyor, çoğunlukla aynı işi ya bitiremiyorum ya da akşam yemeğinden sonra da çalışmam gerekiyor. Pomodoro hiç etki etmedi, sürdüremedim.

Psikiyatrist ve ilaç tedavisi (amfetamin değil) bende olumlu etki yaptı, pomodoro ya da başka yöntemlerle çözemiyorsanız psikiyatriste danışmaktan zarar gelmez.
  • kobuzchu kiz  (08.11.21 01:29:49) 
Kullandiginizi varsayarak: Tiktok, instagram, twitter, youtube(#shorts izliyorsaniz) gibi uygulamalara 1 ay kadar ara verin. Telefondan kaldirin. Bu bir ayda gelişme gormezseniz care psikiyatri.


  • ganbatte  (08.11.21 10:40:15) 
Gecen hafta ADD tedavisine basladim. Bahsettiginiz seyler benim yas grubumda cok saglam miktarlarda var, arkadas gruplarinda surekli dert yaniliyor. Sorunun akilli telefonlar ve sosyal medya ile arttigini dusunuyorum.

Tedaviye baslama sebebim yillardir kariyerimde sikintilar yasamam ve son 1-2 senedir bunlarin artmasi.

Bir yandan iyi anlastigim ve bir sistem oturttugum bir psikolog ile 3 yildir anksiyete, imposter syndrome ve cocukluk travmalari uzerine gorusurken ADD oldugunu tahmin ettim sorunum icin Psikyatriye gittim, 2 haftalik bir degerlendirmaden sonra ufak dozda ilac basladik. Henuz ilac cok yeni, alistiktan sonra bakacagim duruma.

Bazi arkadaslarim da sorunun yayginligindan oturu olayin ADD degil mutsuzluk oldugunu iddia ediyorlar. Sevmedigimiz seyleri mecburen yapiyoruz, gelecegi goremiyoruz, amacsiziz ve bize alternatif olarak gosterilen amaclar genelde aptalca seyler. Cok haksizlar diyemem ama bazi problemler ben cocukken de oldugu icin teshis ve tedavi arayisina girmistim ben.
  • cleric  (08.11.21 11:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.