[]

Laptopta markanın ne önemi var?

Hepsi işlemciyi intelden falan almıyor mu mesela? Laptop üretimi kasa üretip içine hazır malları koymak değil mi? Kasa sağlamlığı dışında bi laptopun markasının ne gibi bir etkisi olabilir?




 
Abi laptop sadece işlemciden mi oluşuyor? Nerede anakart, ram, HDD ve grafik kartı? Wireless kartı ne mesela? Kasa sağlamlığı da az önemsenecek bir konu değil, ben IT'ciyim, 3 yıl önce thinkpad'lerin kasaları efsaneydi şimdi HP kullanıyor şirket ve üflesen yamuluyor.

Servis ağları ve kalitesi de önemli bir unsur.
  • devorgilla the gunslinger  (07.11.21 13:52:36) 
çok önemi var. bağlantı kalitesinden ekran kalitesine, klavyeden plastik kalitesine, iç devre kablo kalitesinden şarj kablosuna kadar, bilmem ne ünitesine kadar. Mesela lenovo thinkpad ve dell'ler über kaliteliyken casper falan değil. Halbuki donanım aynı donanım. Şu an bunu rezil bir hp x360'tan yazıyorum.


  • prole  (07.11.21 13:54:37 ~ 13:55:08) 
ekran kalitesi, hz, çözünürlük
klavye tuşları
lehim kalitesi
soğutucu bakır mı
kapak menteşesi
touchpad
dahili kamera
satış sonrası hizmetler
ses kalitesi

aklıma gelenler bunlar

edit: ben msi-monster arasında kalıp monster almıştım. 4 sene olacak kapak menteşesi dışında sorun yaşamadım.
  • xrated  (07.11.21 14:00:54 ~ 14:13:26) 
haklısın öyle zaten. bak o kalitesi bu kalitesi bunlar hep tedarik ve hedeflenen segmentasyon meselesi. iyi barebone alırsın kasası, ekranı, tuşları kaliteli olur. asgari ücretli yeni mezun çalıştırmazsın 200 lira daha fazla fişeklersin eli lehim tutan teknik lise mezunu sana en kral lehimi yapar.

her marka istediği kalitede ürün çıkartabilir ama ne hedeflediklerine bağlı çıkardıkları ürün.

buna şaşıran şuna da şaşırır mesela. abi bi yerde reno var bi yerde ferrari nasıl ikisi de f1'de baş başa yarışabiliyor ya inanılmaz. perakende dünyası çok başka bir şey.
  • floydian  (07.11.21 14:06:49 ~ 14:08:02) 
Sordugun sorular hem dogru hem yanlis.

Islemci ve anakarta gore laptop secemiyorsun adam onu segmentlemis. Yani ben kasa toplar gibi laptop toplayamiyorum bu yuzden marka fark ediyor. Dandik markalar dandik anakart kullaniyor.
islemciyi secsen bile anakarttan mutlaka gol yersin.

Bunun yani sira iyi markalar dandik segmentten alirsan hem islemciyi hem anakarti dandik olandan seciyorlar.
2 kere gol yiyorsun.

Kasayi sen sec, anakarti islemciyi ben secerim dedigini de yaptik, ihale usulu mal aldik.
Bu sefer de 6 ayda ekran kartlari yandi.
En kotu wifi karti koymus buna 2 anten koymasi gerekirken 1 tane koymus wifi modemin yaninda degilsen cekmiyor.
Dvd bozuk vs.. zaten ilk 3 ayda menteseleri kirildi hepsinin.

Son bir olay var onu da cok az kisi bilir.
Anakart ve islemciyi duzgun model secsen bile bunlarin business serileri vardir uzun sure bozulmaz. Onlara ev kullanicisi erisemez.
Hatta o model laptoplar piyasaya bile dusmez.

Ben isyerinde 10'dan fazla laptop degistirmisimdir. hp,dell,ibm tonla marka.
suya mi sokmadim, yere mi dusurmedim 3 ay kapatmadigim falan oldu. Bi kere bile bozulmadilar.
  • divit  (07.11.21 14:58:35) 
-Optimizasyon
-Sogutma
-Pil omru
-Ekran kalitesi
vs

90larin thinkpadlerinin kalitesi hicbir laptopta yok artik, zaten buyuk ihtimal surdurulebilir degildi. Ayni sey butun elektronikler/makinalar icin de gecerli.
  • cooperr  (07.11.21 16:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.