[]

Samsung M2 SSD NVMe uyumluluğu Hk.

selam arkadaşlar,
MSI Apache Pro GE72 6QF laptopum var, mevcuttaki 128 GB SSD'yi
Samsung 970 Evo Plus NVMe 1TB ile değiştirmek istiyorum

Ancak laptop bu SSD'yi destekler mi emin olamadım , çünkü NVMe denen bir olay var, anakart destekliyor mu bilmiyorum kafam karışı

bilgisayarın özellikleri:
www.msi.com

almak istediğim ürün
www.hepsiburada.com


teşekkürler

 
Laptopun üzerindeki de NVMe imiş, sizin alacağınız da öyle.

Farklı bir şey mi soruyorsunuz doğru mu anladım emin olamadım açıkçası, çünkü direkt bu yazıyor laptopun özelliklerinde de. M2 NVMe'yi de bir tür daha hızlı SSD olarak düşünebilirsiniz.
  • encokbenisevinnolur  (07.11.21 04:19:16) 
bende de GE70 2PE var. yakin zamanda ssd aldim. benimki msata harici bir sey desteklemiyormus mesela.

arastirirken bir pdf'e denk gelmistim. seninki icin olan kismi ve 2 numarali uyariyi da kopyaliyorum.

ibb.co
*[2]: A M.2 SSD combo slot supports both M.2 SATA SSD and M.2 NVMe PCI-e SSD.

oluyor yani. ekstradan bir slot daha var bu arada, degistirmek yerine cift disk de yapabilirsin.
  • chezidek  (07.11.21 10:32:22) 
Eğer sığıyorsa 2280 m.2 form faktör destekler. Yani formatta sıkıntı yok, boyu yetiyorsa tamamdır. Bazı laptoplar 80mm boyunda olan standart m2 ssd'leri desteklemiyor zira yer yok. Bunun haricinde her şey tamam.


  • bana kedicik derdi  (07.11.21 13:20:53) 
Pci gen3 diyor zaten specifications kısmında ki bu nvme demek.


  • bana kedicik derdi  (07.11.21 13:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.