[]

Aracın bir lastiği farklı olsa tehlike yaratır mı?

Fiat Panda 2011 aracımın arka lastiği yanaktan patladı. Araçta 4 mevsim Tigar marka lastikler var (2020 model lastikler ve sadece 10 bin km kullanıldı). Patlayan lastik yerine stepnedeki sıfır Contitental (yazlık) lastiği taktım.

Aracı sadece şehir içinde kullanıyorum. Arkadaki farklı model ve yapıdaki bu lastik, araçta hissedilir bir dengesizlik oluşturur mu?

Not: Ebatları diğer lastiklerle aynı.

 
Benim ilk arabamın 4 lastiği de birbirinden farklıydı. İdeali her lastiğin benzer seviyede olması tabii ama öyle olmayınca büyük dengesizlik olur diye bir şey yok. Ancak lastikçilerden diğer 3 lastikle aynı model (4 mevsim olandan) çıkma bir lastik bulursan o daha iyi olur.


  • himmet dayi  (06.11.21 21:59:21 ~ 22:11:34) 
Bunu biraz kullanmadan anlamak güç hocam. Normalde o dördüncü lastiğin diş izlerinin de benzer olması gerekir güvenli ve rahat bir sürüş için ama o dişlere yakın bir lastik olduğunda da farkı anlamayabilirsiniz. Farkı da zaten yüksek hız, fren yapılması vs. gibi spesifik durumlarda anlayabilirsiniz.


  • giovanne  (06.11.21 22:01:17) 
Farklı olan öndeki olsaydı onu arkaya alın derdim ama şu durumda boyutları vs. farklı değilse bir çok bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Bazı araçlarda stepne tam boy olmuyor.

Edit: Ebat aynı demişsiniz zaten.
  • armagan abanuz  (06.11.21 22:55:28 ~ 22:55:44) 
sanıyorum aracınız önden çekişli, çok dert olmaz.

elbette ideal durum değil ama aracı limitlerinde kullanmıyorsanız, sıkıntı yaşamazsınız.
  • fever  (06.11.21 22:59:58) 
farklı seviyede aşınmış olan lastikler için bile çift halinde değiştirin derler. 3 tane 4 mevsime 1 tane yazlık lastik daha da sıkıntı bence.


  • zgrydn  (07.11.21 00:57:35) 
Arac bir tarafa dogru hafif cekebilir. Ayrica stepne eger orjinal ise 10 senelik lastik demektir, o da hic kullanilmamis olsa da oldukca eski bir lastik. Cok eski bir lastikle de sehir icinde de olsa fazla gezinmek iyi degil.

En temizi bir tane 4 mevsim Tigar alip steneyi tekrar yerine takmak.
  • cooperr  (07.11.21 01:09:00 ~ 11:33:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.