[]

laptop'ın kendi kendine virüs taraması yapmasını nasıl durdururum?

windows 10'da devamlı "cihazınız 8 defa tarandı. virüs bulunamadı" diyor. bu kendi kendine taramayı nasıl durdururum. biraz araştırdım bulamadım. teşekkürler.




 
İlk olarak önerim eğer seni rahatsız eden taramanın kendisi değil de bildirimler ise virüs korumasını kapatmak yerine bildirimleri kapat. Yoksa 1 hafta sonra burada "bilgisayarıma virüs bulaştı, nasıl silerim :(" diye duyuru açarsın. Antivirüsler bulaşmayı engeller. Virüs bulaştıktan sonra taratmanın pek bir anlamı kalmıyor. Virüsün bilgisayara verdiği zararı ortadan kaldıramıyor çoğu zaman.

İkinci olarak şöyle yapılıyor:
- Sağ altta saatin orada kalkan şeklinde Windows Güvenliği simgesi var ona tıkla
- Açılan pencerede Virüs ve tehdit korumasına tıkla
- Bu sayfada da Virüs ve tehdit koruması ayarları altında 'Ayarları yönet' bağlantısı var ona tıkla
- Gelen sayfada Gerçek zamanlı koruma ve Bulut tabanlı koruma ayarlarını kapat.

Tekrar söylüyorum: Önermiyorum. Nasıl olsa bilinmedik siteye girmiyorum, virüs bulaşmaz diye düşünme. Bulaşır.
  • himmet dayi  (06.11.21 09:29:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.