[]

twitch para skandalı gibi bir şey var galiba? ne o?

özeti nedir acep olayın?




 
çalındı kredi kartlarıyla twitch yayıncılarına para gönderiyorlar. yayıncılarla anlaşıp komisyon karşılığında yapıyorlar bunu. yani yayıncılar paranın bir kısmını dolandırıcılara geri yolluyor kripto para ile. böylece çalıntı para aklanmış oluyor twitch üzerinden.

bazı yayıncılar da bu dolandırıcılığa ortak olmuş oluyor para için. 100-200 izlenen yayıncılar aydan 2-3 bin dolar kazanabiliyor bu sistem ile.
  • jelly bear  (05.11.21 17:23:19) 
Twitch hacklendi, bilgileri sizdi. Bilgileri inceleyenler bir suru ilginc sey buldular bunlardan biri de bu hadise.

Cesitli ceteler kredi karti hirsizligi ve kara para aklama yapmislar Twitch yayincilari ustunden. Bu yayincilarin buyuk kismi 50-60 izleyicili yayincilar ve kayitlara gore kazandiklari para izleyici sayilari ile uyumlu ve gercekci degil. Zaten sucunu itiraf edenler de oldu arada.

Kredi karti hirsizi ceteler yayinciya gelip, sana twitch uzerinden bagis yapalim, o paranin %20sini al 80ini bize bitcoin olarak yolla diyor.

Sonra kopyaladiklari kredi karti bilgileri ile twitch uzerinden yayinciya bagis atiyorlar. (Ikinci yontem de aklanacak kara para ile bot farm kiralayip o botlara reklam izletip yayinciya oyle para kazandirmak)

Bu sekil cok cilgin paralar kazanan kucuk ve buyuk yayincilar var. Bir suru yayinci rezil oldu. Bu is mahkemeye giderse bir suru insan hapis alir ama gider mi bilmiyorum.
  • cleric  (05.11.21 17:34:49) 
Bu arada bu hadisenin Twitch'de olmasinin sebebi, Twitch'in para kaybetmemek icin ek kredi karti guvenligi kullanmamasi.

Twitch anne-babasinin kredi kartini kullanip bagis atan bir suru 18 yas alti veletten beslendigi icin, kredi karti olayina ek guvenlik koydugu anda para muslugunu kaybeder.
  • cleric  (05.11.21 17:37:07) 
Ben de kaynak yapayım. Peki jahrein denen kullanıcının ve shiftdelete'in yandaş sahibinin olayla bağlantısı ne? Bu olay üzerinden bi atışma olmuş sanırım.


  • himmet dayi  (05.11.21 19:14:37) 
Jahrein temiz oldugu icin diger yayincilara cakma firsati buldu ondan ekstra reklam yapiyor, ama asil olarak durust bir bicimde saatlerce ugrasip iki kurus kazanan yayincilar kazan kaldirdi tabi #temiztwitch diye.


  • cleric  (05.11.21 20:37:17) 
forumtr'de ilk biri başlık açmış, bir de kara para aklama değil bu dolandırıcılık/hırsızlık


  • passion rules the game  (05.11.21 22:05:54) 
şimdi şöyle en özet ve detaylı biçimde yazacağım.

twitch database'i bir süre önce hackleniyor. bilgiler açığa çıkıyor.

bir süre geçiyor;

knight online'da kişiler kendi aralarında twitch'te kazandıkları paraları inceliyor. bunlar incelenirken çok az takipci ve seyirciler knight online yayıncılarının 1500-2500 dolar arası aylık kazancının olduğu ortaya çıkıyor.

sonra bu olayın açığa çıktı frmtr sitesinde insanlar tek tek yayıncıları irdeliyorlar ve bu aklama operasyonunda yüzlerce yayıncı ağa takıldı. knight online yayıncıları dışında esportcu kişiler de ağa takılıyor.

bunlar nasıl oluyor da bu kadar para kazanıyor derken birileri itirafçı olup durumu anlatıyor. ajans altında çalışan bir grup insan çalıntı kredi kartlarıyla anonim olarak anlaştıkları yayıncılara bağış atıp, atılan bağışın bir kısmını geri alıyorlar. bu sayede kara para aklanmış oluyor. kara para aklayanlar bu paranın bir kısmını kripto para olarak geri istiyor.
  • false pretension  (05.11.21 22:23:45 ~ 22:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.