[]

swift esnasında kesilen para

geçen gün biri bana 140 euro gönderdi swift'le 25 euro'su filan kesilmiş. %18'e filan denk geliyor. nedir bu, açıklama var da pek bişey ifade etmiyor. atıyorum 1000 euro gelse 180 mu kesilecekti? çok fazla geldi bana.




 
ben 100 dolar çekmiştim 25 euro masraf kesmişti.

para skrill sitesinden garanti bankasındaki hesabıma geldi.

garanti bankasına sebebini sorduğumda, bizimle alakalı değil scandanivian bank aracı banka komisyonu kesmiş dedi.


ha enteresan olan durum şu, 5 defa kesmedi 6. defa komisyon aldı niye böyle oldu bilmiyorum, ben de sorgulayamadım haliyle.

sizinkinde de aracı banka komisyonu yazıyor mu acaba ya da scandanivian bank falan?

tahminim bu miktarın fix olduğu yönünde ama araştırmakta fayda var tabi
  • killerbee  (05.11.21 00:42:33 ~ 01:04:00) 
eklediğim fotoğraftaki gibi ondan başka bir detay yok.


  • tepedeki psychedelic adam  (05.11.21 01:18:01) 
arayıp sorarsan muhtemelen aynısını diyecekler ama bu işi kaynağındaın öğrenmek şart tabi.

alternatif arayışı içindeysen payoneer öneririm, defalarca para çektim yüzde 1 mi 1.5 mu öyle bişey kesiyor ve aracı banka komisyonu hiç yaşamadım.
  • killerbee  (05.11.21 01:20:30 ~ 01:21:18) 
direkt yüzde olayı yok. gönderen banka, aracı ve alıcı banka hepsi masraf çıkarıyor. en son online gönderirken toplam masrafı görebiliyordum. ama daha önce başka bi banka masrafı söyleyemedi. alıcıya ulaştığında toplam masraf ortaya çıkar, onu da isterseniz alıcıya isterseniz göndericiye yansıtırız dedi.

geçen 50 euro gönderdim, 22 euro masraf çıktı. seneler evvel 6000 gönderdiğimde de 50 eurodan az masraf çıkmıştı.
  • sttc  (05.11.21 01:27:47) 
swiftte gönderilen paraya oranlı değil de belli bir ücret oluyor diye biliyorum.


  • yedigimiztavuk  (05.11.21 01:53:33) 
Eger mümkünse uluslararası para transferi için kripto kullanın. Tron agı ile gönderselerdi sadece 0.2 dolar masrafı olacaktı


  • limonlu eksi  (05.11.21 08:03:54) 
hayir orana gore kesinti yapilmaz. yabanci para transferi switf sistemi uzerinden yapilir ve swift'te yollanan her mesajin bir ucreti vardir bu da bankadan bankaya degisir. bir de bundan bsmv kesilmis onu ben de bilmiyordum mesela. bir de bazen hem gonderen hem alici banka da kesebiliyor ama o nasil ve neden oluyor tam bilmiyorum acikcasi.


  • bay b  (05.11.21 09:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.