[]

borcu dışardan ödenen icra dosyasının kapatılmaması.

merhabalar.

2018 yılında bir yakınımızın vefat ilanının ödemesinin aile fertlerince ihmali sonucu fatura muhattabı olan bana bir icra dosyası açıldı. ben de bunu öğrenince borçlu olduğumuz, hürriyet gazetecilik adına dönemin doğan yayın grubu, şimdinin demirören yayın grubunun avukatları ile anlaşarak, 2 taksit olarak bu borcu kendi hesaplarına ödedim. bu haberleşme mesaj kayıtlarımda mevcut.

geçtiğimiz haftalarda tesadüfen, uyaptan başka bir dosyaya bakarken bilgim dışında bir dosya gördüm. detaylarına bakınca az önce bahsettiğim dosyanın kapatılmadığını, zaman aşımına uğradığını ve sonradan bu yılın mayıs ayında alacaklı vekilleri tarafından yeniden canlandırıldığını gördüm. açıkçası ilk gördüğümde ödemediğimi düşündüm. sonraki süreçte ve alacaklıdan ne de vekillerinden tebliğ, telefon vs. çıkmayınca bu dosyayı pek umursamadım.
nihayetinde bugün 3800 küsür lira civarı bir borca mahsuben banka hesaplarıma e-haciz ve aracım üzerinde hak mahrumiyeti kararları çıkarılmış. uyaptan dosyaları incelerken avukatları nasıl bulurum diye isimlerini google’ladım. aklıma mesaj ve mail kutularında da bu isimleri aramak geldi ve mesajlarda yukarda bahsettiğim yazışma ve ödeme detayını gördüm.

söz konusu ödemelerin dekontlarını bankadan çıkarıp bu adamları arayıp napıyonuz lan siz diyebilir miyim? eğer bu borcu sıfırladıysam, şu an bu takip ve haciz beni mağdur hale getirmez mi? sonuç olarak e haciz finansal itibarı etkileyen bir şey ve bu konuda karşı tarafa bir yaptırım söz konusu olabilir mi?

o zaman, 1840 lira borca faiziyle 2300 küsür lira ödemiş olmam gerekiyor. konuşmamıza istinaden 2. taksiti ödemem gereken vakit ödemeyi gönderdim diye mesaj atmışım. bu yüzden ilkini de ödemişimdir diye düşünüyorum. banka kayıtlarında da bunu teyit edersem şimdi bana borcunu ödediğim bir dosyadan ötürü 3800 küsür lira e haciz koyup hem bankalardaki varlıklarıma dokunmamı engelleyerek, hem aracıma hak mahrumiyeti koyarak beni sıkıntıya sokmaları, bir “aa pardon ya!” ile demeleri dışında elime bir şey geçer mi?

 
lan demeyin de avukatların numarasını internetten veya barodan bulun kibarca durumu izah edin bence yardımcı olacaklardır. olmazlarsa bir avukat yardımıyla yine borçtan kurtulabilirsiniz. borcu usulüne uygun bir şekilde ödediğinizi varsayıyorum.


  • paintov  (05.11.21 01:21:27) 
@paintov: ben de öyle yaptığımı sanıyorum, avukatla mesajlaşmamızda denilenleri yapmışım çünkü yazışmadan anladığım. bakalım o zaman yarın netleşecektir muhtemelen. teşekkürler yanıt için.


  • vital  (05.11.21 01:41:21) 
avukatla görüşün. iyi niyetli iseler takibi durdururlar ellerinde çok fazla dosya oluyor ve karışıklık çıkması çok mümkün.

öte yandan karşılıklı bir protokol olmadan direkt avukatın hesabına yapılan ödemelerde dosya da kapatılmamış ise durum biraz karışık. bu ödemeleri yaparken dekont açıklamasına borcun niteliği, taksitin oranı vs gibi açıklama girdiniz mi ? ayrıca bu ödeme dosyada o anda vekil olarak kayıtlı avukatın hesabına yapıldı diye düşünüyorum. diğer durumda siz birine bir para yolladınız ama bu paranın o borcun ödemesi olduğunu ispat etmek oldukça güç olur.
  • orpheus  (05.11.21 03:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.