[]

yunanistan bu cesareti nereden buluyor?

herkese iyi akşamlar.ne zamandan beri sormak istediğim bir soru vardı şimdi soralım.yunanistan sürekli türkiye'yi tehdit edip duruyor.hayır adamlar bu cesareti nereden buluyorlar?.yunanistan küçük bir ülke,hatta bizim arkadaşlar gitmişlerdi buraya ziyarete,görebildiğim kadarıyla türkiye ayarında bir yer(insan kalitesi vb şeyler),öyle sanayisi,güçlü bir toplumu falan olduğunu düşünmüyorum,tabii nüfus konusuna girmeyeceğim,adamların tarihlerinde küçük asya felaketi diye bir olay var.buna rağmen buraya saldırmaya düşünüyorlar.hayret ediyorum.yani yunanistan'da yaşayanların hepsi ciddi ciddi bunu düşünüyor mu?yani burayı işgal etmeyi.diyelim böyle bir şeye cesaret edebildiler,bunu kimin öncülüğünde yaparlar?yada küçüklüğümüzden beri okuduğumuz tarih derslerinde ki şeyler olabilir mi bu coğrafya yeniden,siz bu konuda ne düşünüyorsunuz peki?




 
Avrupa Birliği'ne güveniyorlar, onlar da yav he he deyip biraz fon verip gönderiyor bunları. Fakat kendi içlerinde de bizde olduğu gibi militarist ruhlu insanlar var, bize yansıtılan hep bunlar olduğu için ülkenin tümünü böyle zannediyoruz, halbuki alakası yok.


  • Zaman Tamircisi  (04.11.21 21:18:23 ~ 21:20:37) 
turkiye nereden buluyorsa oradan buluyor. butun ulkelerin mantik disi millyetci sanrilari var.

"hepsi ciddi ciddi bunu düşünüyor mu?" hayir.

"küçüklüğümüzden beri okuduğumuz tarih derslerinde ki şeyler olabilir mi bu coğrafya yeniden" sanmiyorum
  • hot potato  (04.11.21 21:24:05 ~ 21:24:48) 
Yunanistan'da yaşayanlar ciddi ciddi turkiyeyi işgal etmeyi düşünmüyorlar. Sizin ciddi ciddi bunu düşünmeniz asıl tuhaf olan


  • dafuq  (04.11.21 21:25:16) 
Valla olay direkt tribunlere oynama meselesi. Ona bakarsan Turkiye de surekli dunyaya kafa tutuyormus gibi gozukuyor. Sence gercekten kafa tutuyor mu peki? Milletin gazini almak icin yapilan aciklamalar. Nasil ki burada 'osmanliyi diriltecez, herkes akilli olsun' tarzi aciklamalari duyunca kendinden gecen bir kitle varsa onlarda da 'Turkiye ye sunu sunu yapacaz' deyince kendinden gecen kitle var.


  • j r r tolkien hayrani  (04.11.21 21:30:00) 
Asla bizim ayarımızda değiller.
Bir kaç devletin gazına geliyorlar sadece. Amerika'ya da askeri üsler verdiler.
Bizim onlarla savaşmamıza gerek yok.
Sınır kapılarını açtığımızda anda Ortadoğu ve Asya'dan gelen göçmenlere
- hadi goçlarım göreyim sizi.. dedik mi tamamdır.
Hatırlayın geçen sene başlarında olanlar:
streamable.com

Doğuda da emenistanın tehditleri, büyük ermenistan hayalleri var(dı) bir zamanlar ama Azerbaycan onlara yetti.

Yunanistan Türkiye'ye karşı bir şey yapmayı asla düşünemez. Kamuoyunu rahatlamayı amaçlıyor kendi hükümetleri.
İnternette Yunan spiker diye arama yapın Türkiye'nin yükselişini ve ona karşı izlenmesi gereken taktikleri ne yapılması gerektiğini anlatan Yunan milliyetçisi birini göreceksiniz. O derece türkiye karşıtı biri . Bazen konuyu yerli yapım silahlarımıza getirir ve
yaptığımız füzeler hakkında sinirli bir şekilde bir videosunda:
- sanırım gerçek menzillerini savaş çıktığında göreceğiz.

Almanya'ya da Türkiye'ye karşı kendilerine gerekli yardımı yapmadığı için oldukça kızgın olarak:
- aslında Doğu ve batı Almaya'nın hiç birleşmemesi gerekirdi.

Bu arada İran'ın da ABD ve İsrail'e tehditleri yıllardır bitmez hiç bir şey de yapamazlar.
  • Erva  (04.11.21 22:04:11) 
yunanistan tarihini araştırmanızı öneririm, ha ben araştırdım mı hayır ben de üşendim ama sağda solda izlediğim videolarda özellikle cem gürdeniz generalin mavi vatan projesiyle alakalı videolarda karşıma çok çıktı bu yunanistan olayı.

yunanistan için vekil devlet diyolar, yani amerika'nın finanse ettiği, stratejik üst amaçlı kullandığı bir ülke.

tam anlatamamış olabilrim ama merak ettiğiniz şey 'yunanistan'ın vekil devlet olması'
  • killerbee  (04.11.21 22:07:07) 
Yunanistan ve Türkiye iç politikaları gereği birbirleriyle didişiyorlar. Yunanistan milliyetçilerine göre Türkler onların ata topraklarına kapak atmış "gayrihristiyan" barbarlar. Türk milliyetçilerine göreyse Yunanlar kendi egemenlerine başkaldırıp devleti zarara uğratmış, aslında hiçbir zaman birlik olmaya yanaşmamış "gayrimüslim" güvenilmez bir halk.

Yunanistan AB'de, Türkiye ona saldıramaz. Türkiye ve Yunanistan NATO müttefiki, Yunanistan Türkiye'ye saldıramaz. NATO haricinde AB'nin geri kalanı da bu savaşın çıkmasını istemez. Böyle bir şey olamaz kısaca. Türkiye ve Yunanistan hukuki kimlikleri uluslararası düzlemde tam ve eksiksiz olan, aktif dünyanın parçası, bilindik devletler.

Türkiye'de Yunanistan da buna güveniyor. Bu iki halk milliyetçi düşünce ekseninde birbirlerinin nemesisi. Ne var ki ikisinde de milliyetçi fikirler ön planda, haliyle doğal olarak politikalarını buna göre şekillendiriyorlar.

Böyle bir savaş olur mu? Olur, ancak çıkması yıllar alır. Nato dağılır, Türkiye Rusya-Çin bloğuna tam olarak geçer ve bu blok Batı bloğuyla olan münakaşasının dozunu arttırırsa böyle bir savaş çıkabilir. Bunun dışında o-la-maz. Şu anda olan ne anlaşmazlık varsa bir şekilde birinin taviziyle de olsa masada çözülmek zorunda. İki devlet de bu sebeple tüylerini kabartıyor.

Ayrıca günümüzde hiçbir devletin kendi başına ordu büyüklüğünün bir önemi yok. 2021 yılında artık bunu konuşmuyoruzdur heralde. Malta da istese bize kafa tutabilir, köy kadar yer diyerek saldıramayız. Çünkü AB. Basit.
  • akhenaten  (04.11.21 22:31:01 ~ 22:37:21) 
ABD ve müttefikleri gözlerini Çin'e çevirip bütün güçlerini oraya kaydırma senaryoları yaparken Rusya'nın doğusunu da boş bırakmak istemiyip Akdeniz'de ve Ege'de bulabilecekleri her noktaya yığınak yapıyorlar. Çok net bir şekilde bir NATO ülkesi olan Türkiye'ye güvenmiyorlar. Bu nedenle bizim ülke hariç Kuzey Irak dahil her yerde üs parselliyorlar.

Hal böyle olunca da Yunanistan kıymete biniyor ve sesi çıkıyor.
  • buck rogers  (04.11.21 23:18:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.