[]

Ssd sanal bellek

Dizüstü bilgisayarımda 8 gb ram, 250 gb samsung evo 870, 1 tb 5400 rpm hdd mevcut. Ssdnin ömrünün kısalmaması için sanal belleği hdd'den ayırdım. Bu bazen anlık takılmalara sebep oluyor. Mesela başlat menüsüne tıkladığımda bir saniyelik bir takılma meydana geliyor ve bu süre içerisinde imleç bile oynamıyor, hard disk sesi yükseliyor. Aslında sanal belleğin hard disk üzerinde çalıştığının kanıtı bu. Takılmaya bir çözüm bulunabilir mi?




 
Ssd ömrüne o kadar takılmayın olabilecek en düzgün tüketici disklerinden birini almışsınız. Millet yıllardır sandisk'Leri samsung'ları kullanıyor. Hızlı olsun diye para verdiğiniz sistemde işkence çekmeyin hiç bence.


  • hedep  (04.11.21 21:47:10) 
@hedep cevap için teşekkürler. hdd belli bir zaman kullanılmadığında (20 dk) kendini kapatıyor. Tekrar çalışmaya başlayınca takılma yapıyor olabilir. Bu süre ayarlardan değiştirilebiliyor ancak hdd'nin fazladan boşa çalışmasına gerek yok. Sanırım bu durumda da yapacak bir şey kalmıyor. Zaten çok önemli bir sorun değil. Bazen saatlerce kullansam da denk gelmiyorum.


  • kosunlandeliyebakin  (04.11.21 22:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.