[]

Bir aylık schengen vizesi

Annem ve babam Almanya'ya gelmek için vize aldılar.
3 ay kalıp dönmek istiyorlar.
Anneme bir yıllık vize çıktı fakat babamın pasaport süresi kısa olduğu için vizeyi 1 aylık vermişler.


Başvuru yaptıktan sonra aracı firma "Almanya'ya gidince 1 aylık vizeyi yeni pasaportla 3 aya çıkartabilirsiniz." Deyince bizimkiler de firmaya güvenip Almanya'ya geldi.

Fakat buradaki yabancılar dairesi/migrationamt bu işlemi yapmıyor.

Firmayı aradım fakat onlar "eskiden yapıyorlardı" vs deyip koronayı bahane ediyorlar.

Başına böyle bir şey gelmiş olan var mı? Ya da tavsiye verebilecek olan?

 
Çok ekstrem durumlar haricinde vizeyi uzatma yapmıyorlar. Çok ekstrem durumdan kasıt bacağın kırıldı doktor 1 hafta yataktan çıkamaz diye rapor verdi ya da Türkiye'de bir olay oldu bütün havalimanları kapalı vs.

Bir de eskiden tek girişli ve kısa süreli vize verdiklerinde vize başlangıç tarihinden daha geç ülkeye girersen planlarımda değişiklik oldu daha geç gelebildim bunu uzatabilir miyiz dediğinde çoğunlukla uzatıyorlardı ama sizin durumda 1 aylık vize muhtemelen multi giriştir.

Size "Almanya'ya gidince 1 aylık vizeyi yeni pasaportla 3 aya çıkartabilirsiniz." bu bilgiyi idata mı verdi?
  • 10032007  (04.11.21 13:41:37) 
cok zor. isik goremiyorum. ne derece mumkun bilmiyorim; ama belki soyle yapilabilir.

turkiye'den pasaporta basvurulur. kardes falan ilgilenir. sonra acenta vasitasi ile yeni vizeye basvurulur.
  • dokunmakalbime  (04.11.21 13:47:42) 
@10032007 idata değil. Başka bir firma. Ankara'dan.

@dokunma kalbime pasaportu zaten çıkartıp geldi babam.

Benim anlamadığım şey madem buradan bu işlem olmuyor neden ankara'dayken insanları yanlış yönlendiriyorlar? Biraz daha bekleyip yeni pasaportla başvurabilirdi babam. Üstelik başvuru ücreti kişi başı 300 euro'ymuş. Bunu da araştıracağım. Her yerde bu kadar pahalı mı değil mi diye.
  • a man alone  (04.11.21 15:11:59) 
@10032007 idata'nın Ankara'daki şubesinin yanında başka bir firma varmış. Onlar yapmışlar tüm işlemleri.


  • a man alone  (04.11.21 15:47:50) 
Tahminim aileniz basvuruyu direk yapmayip araya ekstra bir araci firma sokmuslar. Firma da hem kandirmis hem de kaziklamis. Firma musterisini kacirmamak icin "orada halledersin yaa" diyip gecmis diye tahmin ediyorum. Tuketici hakem heyetine felan gidilebilir sirf inadina.


  • cleric  (04.11.21 16:21:04) 
oraya gittikten sonra dedikleri gibi bir sağlık problemi vs olmadıktan sonra vize uzamaz. Bayağı sallamışlar.
Babanız oradayken de burada vize işlemi olmaz. Sonuçta 1 ay sonunda çıkıp yeni vize ile yeniden girmesi gerekiyor.

Sizin kazıkçı aracı firmanın pasaportun süresi hakkında uyarması ve ona göre işlem yapması gerekirdi.

Annenizin 1 yıllık vizesindeki kalış zamanına da dikkat etmenizi öneririm. Bu aracıların verdiği belgeler nedeni ile vize kapsamı uzun olabiliyor ancak süresi kısıtlı oluyor. 1 yıl içerisinde 30 gün veya 180 gün gibi.
  • yeninesiltupcu  (04.11.21 16:55:19) 
Vize ücreti 80 Euro +366TL. 300 Euro istemelerine çüş diyorum.


  • 10032007  (04.11.21 20:07:02) 
@cleric evet idata'nın yanında bir büro daha varmış. Bana söylediklerinde tam anlayamadım ve aynı yerlerdir diye düşündüm. Kendileri de bilemedikleri için böyle oldu maalesef.


  • a man alone  (05.11.21 14:50:33) 
Bu arada görevli kişiyle konuştum. Söylediğine göre korona'dan önce böyle uzatma işlemleri yapılıyormuş. Hatta istenirse 3 aylık schengen vizesi 5-6 aya kadar uzatılabilirmiş de.

İlk defa böyle bir şey duydum. Arkadaş kendinden o kadar emindi ki ben kendimden şüphelendim.
Tam bir fiyasko. İsimlerini öğrenince buraya ve hatta sözlüğe de yazıp rezalet başlığı bile açabilirim.
  • a man alone  (05.11.21 16:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.