[]

Almanya Türkiye Arası Para Transferi

Merhaba arkadaşlar

almanya türkiye arasında para transferi için en masrafsiz yol/banka hesabı için önerilerinize açığım. Hangi bankada hesap açmak gerekir? Yapı Kredi-Unicredit önerisi geldi ya da Ziraatbank diyen oldu. Açıklayıcı biçimde yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben pek anlamıyorum yakınım bir teyze danıştı yardımcı olmak istiyorum.


 
wise.com (Duyuruda transferwise diye aratırsanız nasıl çalıştığı anlatılıyor)


  • fotrsapka  (04.11.21 11:33:55 ~ 11:34:50) 
Banka hesabı ihtiyacı var, hangi bankadan açmayı önerirsiniz.


  • mythralioz  (04.11.21 11:46:03) 
Transferwise parayi TR icinde bir eft gibi attigi icin her banka olabilir. Teyzeye en kolay gelen bankaya (Kendisine en yakin sube/atm) gitsin acsin.

Almanya'dan transferwise ile para attiginizda aslinda Transferwise euro'yu tl'ye cevirip bu bilgiyi Transferwise Turkiye subesine bildiriyor. TR subesi Turkiye icinde eft yaptigi icin swift'in kagni hizi ve hayvan ucretleri ile ugrasmiyorsunuz.
  • cleric  (04.11.21 11:54:35) 
Wise ve transfergo olabilir clreic+1
Bir not ben bir seferinde transfergo ile halkbank hesabımdan para göndermeye çalıştım fakat Halkbank kabul etmiyorlar. Muhtemelen bu abd davası ile ilgili.

  • but that was just a dream  (04.11.21 12:28:26) 
Yaklaşık 2 senedir Wise kullanıyorum, çok memnunum. Yurtdışından şimdiye kadar İş Bankası, Yapı Kredi ve Akbank'a para gönderdim. Paranın miktarına ve çekileceği kaynağa (banka kartı, kredi kartı vs.) kesilecek işlem ücreti değişiyor. Uygulamayı kurup denerse daha iyi olur. Hesabı oluşturmak zor değil. E-mail adresi ve birkaç bilgi istiyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam haftasonu gönderilen para, pazartesi günü alıcıya ulaşıyor; o yüzden ben haftaiçi göndermeye dikkat ediyorum.


  • schopenhauerin kedisi  (05.11.21 09:48:55 ~ 09:49:25) 
wise'ı yazan birçok kişi olmuş. ben de katılıyorum, fakat şöyle bir ek yapmak istiyorum. belli bir bedele kadar wise çok daha mantıklı fakat yüklü bir gönderim yapılacaksa 20k euro üstü mesela, bu durumda ziraat gibi bankalar çok daha avantajlı oluyor. çünkü wise gibi aracılar yüzde üzerinden komisyon alırken bankalar asıl sabit komisyon alıp yüzdeyi çok küçük tutuyor.

eğer banka tercih edilecekse mutlaka euro-euro gönderim yapılsın. wise için de euro-tl şeklinde göndermek en mantklısı.

şu yazıda da nasıl kullanılacağı güzel anlatılmış.
yurtdisindayiz.com
  • nauru  (25.11.21 11:42:01) 
benim euro hesabim var, Transeferwisedan euro-euro yapiyorum.


  • durgunfoton  (25.11.21 13:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.