[]

Programlamada kendimi geliştirmek için alınacak laptop tercihi hk.

Merhaba arkadaslar,

Finans sektörü çalışanıyım. Lisede veri tabanı programcılığı, üniversitede de yönetim Bilişim sistemleri mezunu biri olarak programlamaya dair tüm bildiklerimi hatırlamaya, hatta üzerine koyarak kendimi iş yerimde bu alana atmaya karar verdim. SQL de bilhassa iyiydim, Buradan başlayıp hatırlamayı düşünüyorum.

Sorum şu: MACBOOK AIR MQD32TU-A CORE İ5 1.8GHZ-8GB-128GBSSD-13.3-INT Notebook gibi bir seçeneğim var ancak hiç Windows dısında isletim sistemi kullanmamakla beraber Visual Basic Studio VE SQL Kullanımını rahatlıkla destekler mi acaba?

Diğer bir seçenek de oyun bilgisayarı olan Monster Tulpar T7 V21.1.5 Gaming Notebook ya da Asus A15 Tuf FA506IU Laptop almak. Hem belki oyun falan da oynarım dedim ama mantıklı mı bilmiyorum tabi.

Bu yazdığım 3 bilgisayar ile sınırlı olmak üzere hangisi benim için mantıklı? Teşekkür ederim şimdiden.

 
Marka ve modellere takılmayın.
Bana kalırsa hepsi yapacağınız programlama işi için pahalı kalıyorlar.

Visual Basic Studio 2019 system
requirements, araması yapın ona göre yeniden düşünün.
  • Erva  (04.11.21 07:03:12) 
erva +1.

En ucuzu hangisiyse.
  • hot potato  (04.11.21 07:08:13) 
Valla bence kod mac'te yazılır, o yüzden o işi yapacaksanız mac alın derdim AMA

1- disk çok küçük, 128 GB üzer
2- visual studio çalışmıyor macos'ta
3- oyun oynanmıyor

Yani kod yazma haricinde başka şeyler de yapacağınız için diğerleri sizin için daha mantıklı gibi.
  • plutongezegendegilmi  (04.11.21 08:24:09) 
Kod mac'te yazılır da, her kod da mac'te yazılmıyor. Swift öğrenmeyecekseniz mac almayın. Visual studio kurabilmek için bootcamp ile windows kurmanız gerekecek. Windows kuracaksanız niye mac alıyorsunuz? Bu üçlü arasında en zayıfı macbook zaten. İşlemcisi 5. nesil, 2017 yılından kalma bi bilgisayar. Bedavaya almıyorsanız mac'ten uzak durun.


  • himmet dayi  (04.11.21 08:32:14) 
letgodan alacagin cöp bilgisayarla bile yazarsin.

Vstudio code falan cikti eskisi kadar sistem tuketmiyor.
  • divit  (04.11.21 11:28:07) 
hangi türde geliştirme yapmak istiyorsunuz? oyun mu? mobil uygulama mı? desktop uygulama mı? cross-platform olacak mı?

oyun veya ios/android mobil uygulama için mac, diğerleri için windows.
  • altinci nesil caylak  (04.11.21 12:55:03) 
Monster veya Asus'tan birini alıp Linux kurarak programlama işini Linux'te halledebilirsiniz. İlgili bilgisayarların harddisk kapasiteleri, çift işletim sistemini götürecek kadar fazla. Youtube'tan kurmak istediğiniz Linux distrosunun kurulum videosunu izleyerek rahatlıkla halledebilirsiniz.


  • schopenhauerin kedisi  (05.11.21 10:05:33) 
İlla bu 3'ü arasında tercih olacaksa ve amaç sadece programlamaysa o zaman en ucuzu hangisiyse onu almanı tavsiye ederim.

Android Studio kullanacaksan işlemci ve RAM yüksek olursa çok daha iyi olur.
  • Nocturne  (05.11.21 10:47:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.