[]

açıklamasında böyle bir şey yazan ev alınır mı?

"sitedeki binaların yarısı kooperatif diğer yarısı toprak sahibine aittir. 14 bina 300 küsür dairenin tapusu henüz yapı kayıt işlemleri sebebiyle çıkmamıştır. Konu ile alakalı dava devam etmektedir. Evin 2005 yılından beri mülk sahibiyiz. Dairenin mülkiyet hakkını belirten sözleşmeye sahibiz. Evin satışını yaparken Gayrimenkul Satış Protokolü Sözleşmesi yapılarak toprak sahibi, biz ve alıcı arasında yapılarak devir gerçekleştirilecektir."

buradaki somut riskler nelerdir?

not: diğer her şey ideal gibi düşünün.

 
Böyle bir durumda diğer hiçbir şeyin önemi yok ki ideal olsun.

En az 16 senedir çıkamamış bir tapu var ortada. Sence bu yeterli bir risk değil mi? Yakınından bile geçmem.
  • mg3929  (03.11.21 20:20:03) 
ben de almam da evin tapusuz olması orada ev sahibi gibi yaşanmasına belli ki engel olmamış, olamıyor. tek sorun evi satamamaları gibi görünüyor şu an. her an kapının önüne konulacak gibi yaşamadıklarını düşündürüyor bana 16 yıldır aynı yerde yaşamaları. yoksa öyle değil mi?


  • erenderk  (03.11.21 20:29:38) 
evin içinde yaşarsın tabii biri gelip çık kardeşim diyene kadar yaşanabilir. elinde tapun olmadığı sürece hak iddia edemezsin. 16 senelik serüvenin sonunda birileri gelip çökerse sokakta kalırsın.


  • roket adam  (03.11.21 21:30:37) 
kooperatifin bir sürü borcu doğabilir ileride. tapu sahibi tapuları devretmeyebilir. asla ve asla bu ev alınmamalı.


  • photo85  (03.11.21 21:32:26) 
Yapı kayit islemleri sebebiyle tapu çıkmamıştır. Yargitay 14.hukuk dairesinin kararina göre yapı kayıt binayı yasal hale getirmez, bazi sartlara haiz olması gerekmektedir.

Haliyle yapi kayit tapu garantisi vermez. Çok çok uygun ise alırım yoksa başima bela almam.

Tapu ve belediye işlerine hakim uzman birinden durumunu teyit edin.
  • zanutsas  (03.11.21 23:42:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.