[]

arabanın arka tarafını sürttüm

geri geri manevra yapıp park yapmaya çalışırken arabanın arka tarafını merdiven gibi yükselti olan bir yere sürttüm. çarpan yeri ıslak mendille sildim ancak tamamı gitmedi. arabam titanyum gri ancak siyah noktalar ve 1-2 cm'Lik çizik, yırtılmalar gördüm bunları benim tiner, ya da başka bir şeyle düzeltme şansım olur mu? yoksa pasta cila ( ne olduğunu bilmiyorum ) ile bunlar gider mi? bilgisi olan var mıdır?




 
Görmeden bi şey söylenemez. Ancak sürttüğünüz yeri plastik olarak varsayıyorum. O kısma ufak bi düzeltme yapmak arabanın değerinden hiçbir şey götürmez. Sac parça olsaydı boyatmayın, öyle kalsın derdim.

Alkol bazlı bir şeyle silinebilir ama tineri bilemedim. Boyayı mahvedebilir. Tiner yerine kolonya ya da dezenfektan gibi bir şeyle silin.
  • himmet dayi  (03.11.21 19:26:45) 
Gitmez boyasini cikarmissin o gozuken siyahlik plastigin gercek rengi.

Boyatman lazim, deger kaybi 2k
  • divit  (03.11.21 19:28:19) 
resim atarsan birşeyler söyleyebiliriz.


  • false pretension  (03.11.21 19:48:01) 
Ön ya da arka tampon gibi plastik kısımlar zarar gördüyse boşver.
Zamanla gözler alışır bu çiziklere.

  • Erva  (03.11.21 19:50:36) 
@Erva bagajın altında geri görüş kamerası varya onun 15-20 cm aşağısı yani lastiğin hemen üzeri oluyor. orası plastik mi nedir bilmiyorum. arka çamurluk deniliyor sanırım oraya.


  • ayseee  (03.11.21 19:54:21 ~ 19:54:59) 
salla daha çok çizecen. takmaya değmez :D


  • glamdr1ng  (03.11.21 19:55:26) 
glamdring +1 bi de resim atsaydın böyle çok afaki yorum yapıyoruz mecburen.

internette rötuş boyaları bulabilirsin arabanın marka model boya kodunu vs. aratarak. 1 2 cmlik çizikse nerdeyse yeni gibi olur.
  • olutaklidi  (03.11.21 20:17:23) 
Çamurluk arkada kameranın altında olmaz, tampondur o. Çamurluk tekerleğin etrafını kapsayan sağ ve sol parçalardır.

Siyah noktalar dediğine göre tampon boyasına hasar verdin, altındaki tamponun gövde rengi siyah.

Çok rahatsız etmiyorsa hemen yaptırma +1

Plastik aksamlarda yapılan işlemler araçta değer kaybı yaşatmaz piyasamızda, önemsenmez de. Boyanan ve değişen parçalar arasında sayılmaz hatta alınırken ve satılırken.
  • John Bloor  (04.11.21 10:11:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.