[]

ankara - kırkkonaklar

merhabalar,

ankara kırkkonaklar bademlidere mahallesi, şemsettin günaltay caddesi civarını nasıl bilirsiniz?
birkaç tane beğendiğim ev var ama bir tanıdığım konum olarak doğukent caddesi civarının iyi olduğunu söyledi.
fakat doğukent caddesi, birlik mahallesi tarafı falan da bana biraz kötü göründü açıkçası.
yani e5 tarafı gibi, sanki muhit olarak kalitesi biraz daha düşük gibi görünüyor ama fotoğraflardan konuşuyorum elbette.

çünkü baktığım zaman haritada gördüğüm, bademlidere tarafının gop'a yürüyüş mesafesinde olduğu. (260. sokak civarı için konuşuyorum)
beğendiğim evler de oralardan çıktığı için böyle bir yorum alınca kararsız kaldım.
sizin değerlendirmeniz nedir?
oralarda yaşayan birileri yorum yaparsa sevinirim.
arabası olmayan ve yalnız yaşayan kadın için soruyorum.

teşekkürler!

 
Arkadaşınız haklı, Doğukent caddesi civarı daha iyi.

Orada asıl güzel ortam Uğur Mumcu caddesi civarları. Oraya ne kadar yakın olursanız o kadar iyi. Otobüsler falan da genelde oradan geçiyor diye biliyorum. Tunalı / Ayrancı taraflarına da yürüyerek gitmek mümkün. Sizin sorduğunuz mahalle Mamak taraflarına doğru gittikçe bozuyor, tam tersi yönde (yani güneye ve batıya doğru) ilerledikçe güzelleşiyor.

Sizin yerinizde olsam o taraflara kadar gelmişken Uğur Mumcu caddesinin öbür tarafından (kuzey batısı yani, baktığınızda Atakule'yi ya da Sheraton'ı görebileceğiniz) bir yerler bakardım. Fiyat olarak arada uçurum olduğunu da zannetmiyorum.

O civarlara çok fazla elçilik falan olduğu için genel olarak güvenli, her yerde polis var.
  • plutongezegendegilmi  (03.11.21 19:00:35) 
@plutongezegendegilmi:

benim söylediğim bölgeden köroğlu yürüyerek 2-3 dakika.
uğur mumcu caddesine de acayip yakın zaten dolayısıyla.
ama doğukent caddesi tamamen aşağıda ve o bölgeden bağımsız kalıyor.
nasıl daha iyi olabildiğini anlayamıyorum.
ki zaten bir kilometre bile yok arada, yani çok yakın yerler aslında.
sanırım ben harita yorumlamada sorun yaşıyorum, kendimden şüphe etmeye başladım :)

uğur mumcu caddesi dediğiniz zaten büyük esat'ta yanlış bilmiyorsam.
ben de asıl oraları istiyorum ama maalesef kiralık ev sıkıntısı çok fazla.
gop, tunalı, esat, kavaklıdere, her yere bakıyorum ama doğru düzgün ev yok.
olanlar da çok köhne ve küçük.
  • blatta hiberna  (03.11.21 19:09:48 ~ 19:13:13) 
@blatta, demek ki mahallenin yukarı tarafını söylüyormuşsunuz, oralar iyi. Mamak tarafı kötü.

Doğukent Uğur Mumcu'ya daha uzak ama kendi halinde güzel bi semt. Yani ortam Uğur Mumcu kadar canlı değil ya da Tunalı'ya yürüyerek gidilmez falan ama yaşanır, o açıdan iyi. Sizin mahallenin öbür tarafı Akdere, sıkıntılı bi yer, ama tabi arada 2-3 kilometre var herhalde. Mahallenin neresinden bahsettiğinizi bilmediğim için emin olamadım, Köroğlu'na yakınsa süper.
  • plutongezegendegilmi  (03.11.21 19:37:21 ~ 19:37:27) 
orası ankara'nın en ilginç yeri. gaziosmanpaşa ankara'nın en kalburüstü, elit semtlerinden biri. lakin iki adım atıyorsun, böyle cetvelle çizilmiş gibi sınırı geçince orası gecekondu mahallesi.

kırkkonaklar kaliteli bir semttir. birlik mahallesi de biraz eski olsa da orası da iyidir. ama hemen yan mahallesi, hatta çankaya ilçe sınırı olduğu için yan ilçesi mamak tarafı kötüdür.

senin tutmak istediğin evin ne tarafa yakın olduğu önemli.

doğukent bulvarı uzun bir cadde. çankaya, birlik mahallesi, sancak mahallesi, kırkkonaklar, hepsinin önünden geçiyor. ama kırkkonaklar'dan sonrası dediğim gibi mamak. kalite giderek düşüyor.

bir de 413 denen ankara'nın 500t'si gibi bir otobüs var, taa altınpark'ın oradan birlik mahallesi'ne kadar dolaşıyor, oraların toplu ulaşımı da fena değildir.
  • kibritsuyu  (03.11.21 21:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.