[]

Kredi kartı aidatı iadelerimiz bol olsun :)

Sevgili duyurunun bonusları, puanları;

Yapı kredi'nin seyahat kartı adios premium sağolsun çat diye 310 tl yıllık aidat kesmiş.

Önceki yıllarda da kesiyordu, arayınca da puan olarak keselim diyorlardı ama puan katsayıları fazla olduğu için işime gelmediğinden yine normal kesmeleri şeklinde sonuçlanıyordu olay. Sağlam da puan biriktirdiğimden kartı da kapatmıyordum. (Bu arada mesela 65 yaş üstü bazı tanıdıklarımdan telefon açtıklarında aidatlarını geri iade ettiklerini biliyorum)

Fakat pandemide hem seyahat kampanyası açmazlarken, hem puan kampanyalarını da çok azaltmışlarken üstüne bu kadar yüksek aidat kesmelerini kabul edemeyeceğim.

Üşenmedim geriye dönük hesapladım benden 2000 tl ye yakın aidat kesilmiş. Bir o kadar da eşimden kesilmiş. E-devletten aidatların iade alınabileceğini öğrendim. Şöyle sorularım var:

1. Seyahat kartlarında da iade alınabiliyor mu?

2. Alınabiliyorsa, geriye dönük tüm aidatları alabiliyor muyum, yoksa sadece son yılı mı (310 tl)iade ediyorlar?

3. Gerekli belgelerde bahsi geçen *bankadan alınacak aidatların dekontlarını* sadece şubeden mi alabiliyorum, yoksa internetten ya da telefonla alabilir miyim?

4. Uğraşıp da geri alan var mı, yoksa boşa mı kürek çekeceğim? :)

5. Hangi seyahat kartı kullanıyorsunuz, tavsiye eder misiniz? Olmazsa puanlarımı harcadıktan sonra adiosu kapattırıp başka karta geçeyim.

Teşekkürler, bol seyahatler..

 
1-4 arası bilmiyorum.
5- İş bankası maximiles kullanıyorum. İlk başlarda kart aidatı yoktu. Sonrasında her sene almak istediler bende hep arayıp itiraz ettim. Size dedikleri gibi puandan keselim vs dediler. bende hayır direk kartı kapatın diye ısrar ettim ve her seferinde puanlarımda kesilmeden ücret iadesi aldım. Siz bu kadar ısrarcı oldunuz mu?

  • Dr_Stat  (03.11.21 13:46:31) 
aidat yasal bi şey ya. banka iade etmek istemezse etmez. imzaladığız sözleşmede de vardır.

kartı iptal etmeye çalışırsanız muhtemelen aidatı iade ederler.
  • jelly bear  (03.11.21 13:55:55) 
@Dr_Stat; sanırım adios için böyle bir şey var. Birkaç sene önce kapatın dediğimde tamam kapatalım demişlerdi hemen.. Bunu birkaç arkadaştan daha duydum. Puanı çok olan kişilerin kapatamayacağına güvenerek yapıyorlar diye düşünüyorum.
Kampanya açarlarsa bir uzakdoğu gidiş dönüş bileti alacak kadar puanım var içerde.. Kapatın diyemeyecek durumdayım yani maalesef :(

  • lambada  (03.11.21 13:56:32) 
Aidat yasal. Ancak bankanın aidatsız bir kartı da olmalı ki onda var YK’nin, dolayısı ile yasal. İade de artık şans işi ya bence.


  • giovanne  (03.11.21 14:02:14) 
Maximiles. İade falan etmediler, aidatsız karta yönlendirdiler.


  • dreamnesiac  (03.11.21 14:04:51) 
@lambada zaten kartımı kapat dediğinde hemen kapatmıyorlar. Önce tamam işlemleriniz başladı diyorlar. Sonrasında sizi 2-3 kere daha arıyorlar bakın emin misiniz? Neden kapatıyorsunuz diye. Bu durumda kart aidatından kapatıyorum dediğinizde iade etme ihtimalleri yüksek. Baktınız etmiyorlar kapatmaktan vazgeçersiniz ama bir denemek gerekli. Banka müşteri kaybetmek istemez sonuçta. Bu arada bunlar hep aylık harcamaları yüksek olanlar için öneriler. Benim maximilesta aylık harcamam ortalama 5-6k arası.


  • Dr_Stat  (03.11.21 14:18:11) 
Aidat yasal bir şey. İade etmek zorunda değiller. Arayıp kapatıyorum diye feyk atarsan müşteri geçmişi ve parasal durumuna göre bir ihtimal iade edebilirler, eğer iyi müşteri değilsen büyük ihtimalle blöfünü yiyip kapatırlar kartını.

Seyahat kartı olarak miles & smiles kullanıyorum, aldığım milleri aidatını kurtarıyor (2 senedir aidatı iade ediyorlar zaten iyi müşteriisyim herhalde onların)

Ben bi de şunu anlamıyorum: aidatlı kredi kartı kullanıp, tüm nimetlerinden faydalanıp sonra aidat iadesi istemek biraz oyunbozanlık değil mi
  • roket adam  (03.11.21 14:31:31 ~ 15:32:50) 
Şubat ayında kredi kartımdan kesilen yaklaşık 200-TRY'lik tutarın iadesi için e-devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum. Konu 6 ay heyette incelendikten sonra tarafıma 'bankanın haklı bulunduğuna' dair açıklama yapıldı. Hakkınızı tabii ki arayın ancak e-devlet üzerinden kart aidatı için yapacağınız her başvurunun olumlu sonuçlanacağı yanılgısına düşmeyin.


  • ultranil07  (03.11.21 14:35:53) 
@ultranil07; hangi banka kartıydı acaba, bir de seyahat kartı mıydı benimki gibi?

sözlükte iade alanlar da yazmış, acaba banka ve seyahat/bonuslu kart olup olmamasına göre mi değişiyor bilemedim..
  • lambada  (03.11.21 14:49:58) 
puanlarınızı altungold.com dan gram altına çevirebilirsiniz. sonrasında kapatma blöfünü yapın.


  • xrated  (03.11.21 15:04:28) 
İş Bank Maximiles Select için bankaya yazılı başvuruda bulunmuştum web sitesesinden. İade ettiler.


  • do you remember me  (03.11.21 15:08:18 ~ 15:08:32) 
Ben geçen sene sikayetvar.com vasıtasıyla çözdüm, bilginiz olsun.


  • kumandanim  (03.11.21 15:15:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.