[]

öss/ygs/lys/yks artık adı ne ise yine yeniden

fransızca öğrenmek için üniversite sınavına girip bölüm okuyacağım. tek amacım dilin uzmanlarından kapsamlı dil eğitimi almak ve işlevsiz kurslara para mara vermemek.

1. bunun için en uygun bölüm nedir? fransız dili ve edebiyatı mı mütercim tercümanlık mı öğretmenlik mi ya da başka fransızca odaklı bi bölüm?
2. bu bölümlere dil bilmeden/çok az bilip girilebiliyor mu? sonuçta sınavda İngilizce kısmını yapıp bölüme gireceğim için heralde böyle bi kıstas yoktur diye düşünüyorum.

 
2. soruya cevap olarak:

bu bölümlere yks'nin ayt sınavlarında "dil sınavına" girerek girebiliyorsunuz. (tabi öncesinde tyt'ye de gireceksiniz)
tyt : ctesi olan, temel yeterlilik sınavı (genel konular)
ayt : pazar olan alan yeterlilik sınavı. genel ayt sabah, dil-ayt öğleden sonra yapılıyor. (alanla ilgili konular)

girerken o dili ne kadar bildiğinizin önemi yok. sonuçta çince ya da latince de okuma şansınız var.
dil sınavı için 5 tercih seçeneğiniz var. almanca, ingilizce, fransızca, arapça ya da rusça'dan istediğiniz tercih edebilirsiniz. sınav başvuruları şubat gibi açılır.
aldığınız puan yetiyorsa dilediğiniz okulun dilediğiniz dil bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz.
  • barankovan  (03.11.21 11:23:46) 
1. Tek amacınız dil öğrenmekse hedefiniz öğretmenlik olmasın. Formasyon dersleri, eğitim psikolojisi, öğretmenlik stajıyla falan ne işiniz olacak. Diğer iki bölüm hakkında mezunları daha iyi fikir verir.


  • kobuzchu kiz  (03.11.21 11:38:24) 
Galatasaray Üni’de herhangi bir bölüm yazıp hazırlığı Fransızca okuyabilirsiniz?:)))


  • damba  (03.11.21 11:52:04) 
- "fransız dili ve edebiyatı mı mütercim tercümanlık mı öğretmenlik mi"
hiç birisi. En iyi seçenek @damba'nın dediği gibi Galatasaray üniversitesinde Fransızca hazırlık sınıfı okumak.
ydb.gsu.edu.tr
  • yeninesiltupcu  (12.11.21 14:39:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.