[]

Toplantı Yorgunluğu?

Günde n tane toplantısı olan bir işte çalışıyorum, çoğunlukla yurtdışı.
İşim çok keyifli ama temiz kafayla çalışmaya, bir şeyler yaratmaya, yeni şeyler öğrenmeye vakit kalmıyor. Akşamlara sarkıyor, o zaman da yorgun oluyorum.
Bir türlü alışamadım bu duruma. İşin ilginç yanı yöneticiler dahil herkes aynı şeyden şikayetçi. Ama böyle de gidiyor.

Sizde de benzer mi? Ne yapıyorsunuz nefes almak için?
Her türlü öneri makbul :)

Teşekkürler

 
Kendime toplantılar koyuyorum, ajandamı her gün min 4 saat bloke ediyorum ve o saatlere hiç bir şekilde toplantı kabul etmiyorum. Yapılacak işler ve toplantılar hiç bitmez, senin sınırlarını çizmen ve dik durman lazım.


  • zikardo  (02.11.21 20:45:45) 
Ha bir de ek olarak, gelen toplantı davetlerinin nerdeyse yarısı boş beleş toplantılar oluyor, önüne geleni toplantıya eklemeyi çok seviyor insanlar. Toplantının içeriğine göre benlik bir durum yoksa direkt reddedip “müsait değilim gelemem, bana ihtiyaç duyarsanız teams ten yazın 5dk gelirim diyorum, şimdiye kadar hiç kimse mesaj yazıp gel sana ihtiyacımız var demedi bu tarz toplantılarda.


  • zikardo  (02.11.21 20:50:51) 
Bazı günler toplantı soluyup toplantı tüketiyorum.
Şu sıralar güzel. Ama misal n+2 müdürüm toplantidan kafayi yiyecek bazen. Biz 2 saat öğle yemeği yerken kadın toplantida dinlerken yemek yiyor bazen.

  • logisticsmanager  (02.11.21 21:22:42) 
Cogunu reddediyorum, geri kalanlara da cevap vermiyorum.

Gercekten bana ihtiyac olursa evden helikopterle falan almaya geliyorlar zaten.

Bir de girdigim her toplantida su an acil bir ise bakiyorum, beni diger toplantiya cagiriyorlar falan diyorum, iyi hadi git diyorlar.

Zaten toplanti insanlari gizli issizdir, girmedigin toplantidan bir kaybin olmaz.
  • divit  (02.11.21 21:45:46) 
1 aydır aynı durumdayım ama benimki olağanüstü bir durum, neredeyse tüm işimi bırakıp günün 4-5 saatini toplantılarda geçiriyorum. 2 ay daha böyle sürecek, o yüzden bununla mücadele etmemeye çalışıyorum; kaçışım yok çünkü. toplatıdan kalan saatlerde notları düzenliyor, sonraki toplantılara hazırlanıyorum. hepsi ingilizce, ekstra yoruyor. guatemalısı, filipinlisi, irlandalısı olunca anlamak için dikkat kesilmek gerekiyor falan...

çalışmayan yöneticilerin çalışmış görünmek için "set ettiği" toplantılardansa birinin ses çıkartması lazım. eski iş yerimde olmasa da olur toplantılara süre kısıtlaması getirtmişti direktör, herkes söyleyeceği konuları önceden drive'da özetleyip diğerlerinin çalışıp gelmesini sağlamıştı. sonra baktılar ki bir araya gelmeden de oluyormuş bazı şeyler, gözle görülür derecede azalmıştı.
  • Bruce  (02.11.21 22:27:45) 
@zikardo

Teams iyi fikir ama ben öyle dememişken bile çat diye arayabiliyorlar, gerekirse ararsınız dersem eminim yaka paça çağırabilirler :) Hazırlık gerektiren toplantılara hazırlanma şansım olmaz o durumda.

Takvim kapatma önerisi doğru, tam yapamadım şuana dek ama deneyeceğim
  • dreamnesiac  (02.11.21 22:32:05) 
@Bruce

Ajanda işini bir proje yönetim tool'unda oluşturmaya başladılar ama değişen pek bir şey olmadı :) Yine de güzel öneri, teşekkürler.

İngilizce toplantı ayrıca yoruyor kesinlikle, dediğin gibi herkesin aksanı vb farklıysa da.
  • dreamnesiac  (02.11.21 22:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.