[]

bu kediyi nereye bırakayım?

dün gece binanın içinde hasta, çok kötü ağlayan bir kedi buldum.
bir gece misafir ettim bugün de veterinere götürdüm.
aşı yaptı, solüsyon uyuladı, birkaç ilaç bir de mama verdi. hayvan iyi olacak sanırım.

2, 3 gün daha misafir edebilirim. sonrasında bu arkadaşı istanbul'da nereye bırakayım?

bir yer bulamazsam geri dönmesin diye uzağa bir yere götürüp sokağa salacağım maalesef.

 
kadıköyde moda bostanında sayısız kedi çok iyi bakılıyor. doğrudan bırakmayı deneyebilirsiniz.

yine kadıköyde trafiği az, içinde esnaf da olan bir sokak bulursanız; oralarda da bakılıyor kediler.

ama bence önde facebook, instagram ve ekşiduyuru da dahil olmak üzere bu gibi yerlerden acil sahiplendirmeye dair yardım isteyebilirsiniz.
  • barankovan  (02.11.21 14:18:19) 
@not dark yet:

şöyle özetleyeyim: kediyi söylediğim gibi merdivende buldum. inliyor, tıksırıyordu ve gözleri iltihaplıydı. eve götürüp biraz ısıttım, bir şeyler yedirmeye çalıştım, geniş karton kutuya battaniye serdim ve geceyi orada geçirdi.

sabah veterinere götürdüm o da yukarıda saydığım işlemleri yaptı. ben biraz iyileşip canlanmaya başlayıncaya kadar bakacağım ama sonra evimde barındıramam.

daha önce evde bakılmamış, sokak hayvanı. sokakta yakın bir yere bırakırsam yine kapıya gelip ağlayacak. bunu istemiyorum, o yüzden uzak bir yere bırakacağım dedim.

yedikule hayvan barınağını aradım belediyenizi arayın dediler, belediyeyi aradım hayvan acil hasta değilse kabul etmiyoruz dediler.

ben de buraya sordum acaba bu arkadaşın rahat edebileceği bir yer alternatifi olabilir mi diye.

hatta şuraya iki de resmini bırakayım, ağır tipsiz ama belki almak isteyen çıkar.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
  • hommedunord  (02.11.21 15:54:22 ~ 16:10:52) 
sorunuza cevap olmayacak ama evde bakılabilir de.
eğer geri gelip ağlayacaksa eve gelmek istiyodur gibi yorumlayabilirsiniz.
sokakta doğmuş olması eve alışamayacağını göstermez. iyileşme sürecinde sizinle iletişime geçiyorsa, insan canlısıysa kalmak isteyebilir. 2 yaşında eve alışan ve hiç gitmek istemeyen bir kedimiz var misal.
tipsiz de demeyin yav. ne güzel kara kedi iste.
  • master of ceremonies  (02.11.21 19:32:41) 
hayvansever sayfalardan, barankovan'ın dediği mecralardan geçici/kalıcı yuva bulmaya çalışın lütfen. güvenli bir çevrede yaşıyorsanız site içi gibi, kapıda ağlasa dahi mama verirseniz kışı geçirebileceği bi alan yaparsanız gelip kapınızda da ağlamaz, kışın geldiğini de düşünerek hareket edin lütfen


  • mtfbwy  (02.11.21 21:23:28 ~ 21:25:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.