[]

Coin olayları ile ilgili birkac soru

Sürekli yeni coinler çıkıyor bundan dolayi aklima takilan birkac soru var. Simdi x diye bir coin çıktı bu coinin ilk çıkış fiyatini kim belirliyor, bu coinden toplam kac tane var en fazla kac taneye kadar çıkabilir, coini satin aldiginizda para nereye gidiyor.

Sözlükte okudum squid game diye coin alanlar satamiyormus bu nasıl mümkün oluyor, isteyen ben coin çıkardım diyip böyle satışa koyabiliyor mu?


 
Simdi x diye bir coin çıktı bu coinin ilk çıkış fiyatini kim belirliyor,
coini çıkaranlar belirliyor.

bu coinden toplam kac tane var en fazla kac taneye kadar çıkabilir
her coin için farklı. kendi sitesinden veya coingecko'dan görebilirsin

coini satin aldiginizda para nereye gidiyor.
coini kimden satın aldıysan ona gidiyor

squid game diye coin alanlar satamiyormus bu nasıl mümkün oluyor,
alıcı olmadığı için satamıyorlar. merkeziyetsiz borsalarda likidite olması lazım. rug pull yapıldıgı için likidite olmuyor

isteyen ben coin çıkardım diyip böyle satışa koyabiliyor mu?
evet
  • dafuq  (02.11.21 12:54:00) 
token'ı çıkaran belli prosedürler belirleyebiliyor, bazıları her alış veya satışta %15'ini keserim holderlara dağıtırım veya bir kısmını yakarım (arz düşürme) gibi şeyler diyor.

Bu squid game tam dolandırıcılıkmış herhalde, başka bir X tokenını tutanlar onun oranı kadar squid satabiliyormuş. Örnek olarak diyelim benden dolar aldın, dolar bozdurabilmek için önce benden bi de gofret satın alman lazım her gofrete 3 dolar bozarım diyor :D

decentralized (merkezsiz) borsada ben de şimdi token basıp likidite sağlayıp işleme başlatabilirim. Biraz başlangıç sermayesi olan herkes yapabilir hatta pumplayıp milletin gözüne de sokarsın işte.
  • nhk ni youkosu  (02.11.21 14:16:54 ~ 14:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.