[]

oturarak karın kası nasıl yapılır?

masabaşında karın kası yapma yolu var mı?




 
Abi yanlış anlama hayvan gibi çalışıp hala karın kası belirgin olmayan insanlar varken senin isteğin biraz komik ama stomach vacuum hareketini bi araştır yine :)


  • Zaman Tamircisi  (02.11.21 12:24:51) 
göbek varsa yağ vardır, yağ yakınca su çıkar.

yani göbeğin kadar terlemediğin sürece imkansız.

oturarak nasıl terlersin ona bak bence.
  • duyurukullanıcısı  (02.11.21 12:28:17) 
"Moderatör Notu: 'Soruya cevap içerse bile; soru sahibini/soruyu/kullanıcıyı/cevabı hedef alan, tartışma yaratan tüm cevaplar cevap niteliğine bakılmaksızın silinir, devamı halinde kullanıcının hesabı kapatılır." uyarısı üzerine temel birkaç fizyolojik bilgi vererek başlayalım.
vücutta yanan yağın yaklaşık %80'i nefes yoluyla dışarı atılır. kalanı da idrar, dışkı, ter vs ile. bu sebeple sauna eşofmanı, ısıtıcıların yanında oturmak gibi vücudun soğutma sistemini zorlayacak eylemler işlevsel değildir. bu önemli bilgi cepte.
ikinci olarak ise kas yapmak denen şey aslında oradaki mevcut kasın kasılma yönü doğrultusunda, zorlayıcı hareketler yaparak kasta mikro yırtıklar oluşturmak ve sonrasında uyku sırasında protein senteziyle o yırtıkların yamanarak hacimlenmesini sağlamaktır.
üçüncüsü; karın bölgesinde üç temel kas grubu bulunuyor. en içte, gövdeni korse gibi saran, hareket yönünde işlevsel olmayan, iç basıncı dengeleyen transversus abdominis. bunun kuvvetli olması karın bölgesinin daha düz görünmesini sağlar.
bunun üstünde yanlarda, çift kat olacak şekilde çapraz halde iç ve dış obliqueler var. bunlar göğüs kafesinin ön tarafını leğen kemiğine yaklaştırırken aynı zamanda gövdeyi döndürmeye yarar. belin daha güzel görünmesi için kuvvetlendirilmesi şarttır fakat çoğu zaman ihmal edilir.
karnın önünde ise rectus abdominis yani nam-ı diğer six pack ve hatta baklavalar bulunur. bunun görevi de göğüs kafesinin önünü leğen kemiğine yaklaştıracak şekilde gövdeni öne katlamaktır (fleksiyon). six pack ismi de biraz şaibeli. kimi insanda 4 kiminde 6 kimisindeyse 8 adet olur. nadiren tek sayılarda da bulunabilir. eğer 4 adet baklavanız varsa her gün milyon tane mekik de çekseniz 5 veya 6'ya çıkamaz. ameliyat ile fibrillere müdahale edilmediği sürece sayısı değişmez, değişemez.

bu üç temel bilgi doğrultusunda masabaşında mucize beklememek gerekir.
sandalyede otururken doğrudan baklavalar üzerine çalışmak fizik kuralları gereği çok etkili değil.

"karın kasları spor salonunda yapılır, mutfakta görünür" diye güzel bir söz var. istediğin kadar kuvvetlendir, eğer üzeri yağ tabakası ile kaplıysa orada baklava dilimlerini görmen imkansız. aşırı kuvvetli karın kaslarına sahip olup lömbür lömbür yağ ile dolu olabilirsin.

oturduğun yerde yapabileceğin -bana göre- en faydalı egzersizi yazı ile ne kadar açıklayabilirim bilmiyorum fakat deneyeyim.
sandalyenin iyice ucuna otur ve bacaklarını uzat. ayaklarını yerden biraz kaldır. kalça fleksörlerin, quadricepsin ve karnın zorlanmaya başlayacaktır. dengeni korumak için gövdeni biraz arkaya doğru eğimli tutman gerekecektir. bunu yaptığından sırtın bir yere değmesin. bu pozisyonda sağ omuzunu leğen kemiğinin sol tarafına yaklaştırmaya çalış. hafif bir katlanma ve dönüş hareketi yapmış olacaksın. ardından sol omuzu leğen kemiğinin sağ tarafına yaklaştır. bir sağa bir sola sırasıyla dön.
bu hareketin asıl hedefi baklava olarak bilinen rectus abdominis değil, obliqus abdominstir ama inan bana sadece baklava çalışmaktan çok daha düzgün bir forma sahip olmanı sağlar.

illaki sadece rectus abdominis çalışmak istiyorum dersen de kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştıran köpek gibi bir hareket yaparak leğen kemiğini arkaya eğimli (posterior pelvic tilt) hale geitrerek bir nebze baklava çalışmış olabilirsin.
  • d e j i n  (02.11.21 14:52:12) 
dizlerini birleştir, üzerine bi kaç top a4 koy, sırt dik, hafif öne eğil, karnını kas ve dizlerini yere değdirmeden indir kaldır. hali hazırda karın kasları aktif ise işe yarar.


  • hasmetizm 2046  (02.11.21 16:08:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.