[]

bursa gezilecek yerler

merhaba,

bursa'da mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir size göre ?

şuralara gidin, şunu yiyin dediğiniz ne varsa bütün tavsiyelere açığım.

çok teşekkürler.

 
Arabanı Bursaspor katlı otoparkına parket. Hanlar bölgesinin orada, hemen Ulucamii yanında. Ordan yürüme mesafesinde Irgandi köprüsü var. Dünyanın en eski çarşılı köprüsü var. Ordan dönüşte hemen 2dk mesafedeki Mahfel'de sahlep ya da boza iç. Sonra yine yürüme 5 dakika mesafede Yeşil Türbeye geç. Hatta hırs yapıp yürücem dersen Yeşil'den 10 dakikada Emir Sultan Külliyesi'ne geçersin.

Yine Hanlar Bölgesine yürüme 5 dakika mesafede Bursa Kent Müzesi var.

Cumalıkızık osmanlı mimarisinin yaşadığı hatta ilk osmanlı köylerinden birisi ama maalesef köylü milletinin kurnazlığı insanı tiksindiriyor.

Teleferik ile Uludağ'a çıkıp gelmek değişik bir tecrübe olur.

Yemek olayını da Kayhan'da (Ulucamii'den yürüme 10 dakika) pideli köfte ve cantık ile çözmelisin.

Bütçe durumuna göre Gemlik Atatepe'de Burfaş tesisinde balık da olur, Bademli'de Anadolu Et'te kebap balık rakı da olur, akşam Podyum Park'ta pub olayları da olur.

Yalnız bilgin olsun, cumartesi günleri hanlar bölgesine araç ile gitmek bildiğin zulüm!
  • duster  (02.11.21 10:37:38) 
bursa'da yaşamıyorum ama gezi amaçlı iki kez gittim. ulu camii ve kozahan görülmeli bence kesinlikle üsttekilere ek olarak. bir de merkezde olmak zorunda değilse, gölyazı hoşuma gitmişti benim.


  • gmzo  (02.11.21 10:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.