[]

İleri tarihli vekalet iptal edilebilir mi?

şöyle açıklayayım. ben ahmet üzerine bir araç alacağım. ahmet bana vekalet verecek ve bir sene sonra arabanın üzerime geçeceğine dair vekaletim olacak.

peki ahmet bu vekaleti istediği zaman iptal ettirebilir mi yoksa bağlayıcılığı var mı bir sene sonrası için?


 
süreli vekalet verebilirsin eğer onu soruyorsan zaten noterde sorarlar


  • duyurukullanıcısı  (01.11.21 22:46:18) 
1 sene sonra arabanın üzerine geçeceğine dair vekalet olmaz. vekalet ile tanımlanmış süre içinde vekalet evrağında tanımlanan satın alma ve-veya satış işlemlerini bir başka şahısa yapabilirsin. (vekalet içinde muayne, tüm yasal yetkiler, belli bir plaka veya tüm araçlar gibi tanımlar da olabilir)

yani senin durumunda 1 yıl boyunca ahmetin arabasını başka bir şahısa satabilirsin (kendine satamazsın)

ahmet istediği an, istediği şehirden vekaletin çıkarıldığı notere ulaşarak bu vekaleti iptal edebilir.
  • orpheus  (01.11.21 23:00:29 ~ 23:12:35) 
Ahmet 1 sene geçerli vekalet verebilir, ama bir sene dolmadan iptal ettireceği gibi, vekaleti iptal ettirmeden de aracı başkasına satabilir.

Ahmet bir yerlere borç takabilir ve araca haciz konulabilir.

Girmeyin bu işe bence, Ahmet kardeşinizse belki. Bak kardeşinizse bile kesin yapın demez kimse, bi düşünülür sadece.
  • John Bloor  (02.11.21 10:07:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.