[]

NAS nedir?, ne değildir?

Selam millet,
Şöyle ki kendime ait bir yedek sistemi oluşturmak istiyorum.

benim ve eşimin telefon, bilgisayar için yedek alabileceğim, şehir dışındayken dahi dosyalarıma ulaşabileceğim bir sistem.

aklımda
www.synology.com diye bir ürün var. (işin ekonomik boyutu için) Bi de 2-4 tb bir hdd alınca işimi görecektir.

peki tam olarak ne yapar ne eder bu sistem.
yani ille log in olup şunu şunu yedekle mi demem lazım?
yoksa telefonda tüm çekilen fotolar icloud gibi bam bam otomatik yedeklenir mi? aynı şey pc içinde geçerli tabi...

aydınlatırsanız hariga olur

 
bu cihazların uygulamaları hatta uygulama marketi oluyor. istek ve ihtiyaçlarına göre uygulama kurup çalıştırıyorsun. cihazı otomatik torrent cihazı, download server, web server, dosya paylaşımı, yedekleme gibi çok farklı uygulamalar için kullanabilirsin.

synology hiç kullanmadım. qnap kullandım. ama birbirlerine yakın cihazlar. temel uygulamalar aynı. cep telefonu app'i var qnap'ta çektiğin fotoğraflar veya eklediğin dosyalar evdeki cihaz ile senkronize oluyor. hatta pc falan var ise orada da kullanabilirsin.

bu tür cihazlar için çift disk kullanmanı tavsiye ederim. raid1 yapısını kullanır isen, aynı datayı çift diske yazar, bir disk bozulur ise diğerinden devam eder. böylece data kaybı sorunu çözülmüş olur.
  • delidir yakalayin  (01.11.21 21:53:20) 
Synology kullanıyorum. Telefonum Android (Samsung) DS Drive ve bir çok synology uygulaması var onlarla hem yedekleme hem de dosyalara rahatlıkla erişebilirsin.
Iphone, Ipad kullanıyorsan uygulama magazasından synology diye aratıp app var mı diye kontrol et.

PC için oto yedekleme yapmıyorum. Ortak bir klasör yarattım o klasöre attıklarım otomatik yedekleniyor.

Kullandığın modemin 5Ghz desteklemesi önemli, dosya aktarımı çok çok hızlı oluyor o şekilde. 2.4 Ghz ile çekilecek dert değil.
  • catamenia  (01.11.21 22:33:41) 
nas işinde ev kullanıcısı için üst markalar synology ve qnap, orta seviye marka ise zyxel.

veriler önemli ise nas cihazı içine 2 disk takarak raid 1 yapabilirsin. bölyelce aynı verinin iki kopyası iki diskte durur ve disklerden biri fizksel olarak arızalanırsa veri kaybetmezsin.

aynı zamanda nas cihazı belli klasörleri düzenli olarak google cloud gibi bir servise de yedekleyebilir.

bir özelliği de erişim yetkisi vererek evdeki dosyalarına dışarıdan ulaşabilirsin.
  • orpheus  (01.11.21 23:14:51 ~ 23:16:31) 
bende netgear var mesela, 5 senelik temel model ama hala kullanıyorum. kendi uygulaması arayüzü var, owncloud vs gibi şeyler de kurabiliyorsun.

bir de desteklediği işte indirme/yedekleme uygulamaları vs. de var. bir ara üst modellere geçecektim ama gerek de kalmadı, ben evde diğer aletlere stream için kullanıyorum ilk taktığım 3tb hdd ile.
  • passion rules the game  (02.11.21 07:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.