[]

dis eti absesi

bu abse aldirilmasi islemi acili mi? sonraki 1-2 gunu etkiliyor mu?
ucretleri ne kadardir ortalama bir de?



 
şu an dişimde apse var ama tam emin olamadım sizin durumdan.

dişimde apse var ağrı yapıyor, antibiyotik tedavisine başladım 5 gün sonra antibiyotik bitecek ve iyileşeceğim. apse de gidecek.

sizin ki farklı bir durum mu acaba?

herhangi bir kesik durumunda dikiş atılıyor ve ilk 2 gün yemek yerken, konuşurken, bişeyler içerken zorlayabiliyor. tabi bu operasyonun yeriyle de alakalı.

ilk 24 saat kesinlikle sigara içmemeniz gerekiyor enfeksiyon riskinden dolayı. benim bildiklerim bu kadar.
  • killerbee  (01.11.21 11:32:03 ~ 11:33:28) 
ya ben de kendi basima antibiyotik kullandim ama o sislik inmedi sanki. agri yok gerci.


  • baldur2  (01.11.21 11:33:08) 
geçmediyse tekrar diş doktoruna gidin, belki antibiyotiğe devam diyecek, etkisi geçmeden hemen gidin bence.


  • killerbee  (01.11.21 11:34:17) 
abse tedavisi antibiyotik falan değildir. akut durumu kronikleştirir, ağrını geçer ama abse tedavi olmaz.

abse alınması diye bir işlem de yoktur. abse sivilce gibidir, içindeki iltihabı akıtır boşaltırsın, sonra iyileşmesi için gereken işlemleri uygularsın. bunu hekim yapar.

diş eti absesi olduysa ve patlatınca rahatlıyorsa, bir daha tekrarlamayabilir, abse neden olduğuna bağlıdır. bir yabancı cisim battıysa, bu şekilde geçer.

ama enfeksiyon kaynaklı, diş kökü ya da kemik ile ilgili, bir durum ise antibiyotik veren hekim cahildir ya da sizi oyalıyordur. aksini iddia eden hekim değildir.

agresif tutumu bir kenara bırakıyorum :D

abseli dişin tedavisi ağrılı olabiliyor. çünkü enfekte dokuların uyuşmasında problem olabilir. öncesinde NSAI(ibuprofen gibi) içip hekime gitmenizin faydası vardır.

genelde akşamına ve belki ertesi güne hassasiyeti olur ama çok yatak döşek yatırmaz.
ücreti değişkendir, kanal tedavisi ile tedavisi gereken bir şeyse onu da düşünmeniz gerekir, sadece diş eti tedavisi ile geçecekse daha makul fiyatlanır. absenin boyutu,konumu, nedeni önemli yani.
  • bir ileti paylastim  (01.11.21 12:20:58) 
@killerbee, bana özelden soru sormuşsunuz, engellediğiniz için cevap veremedim. buradan yazayım.

selam. uzun uzun yazmıştım göndermemiş....

o yanlış diyemem. iki ihtimal var. birinde diş çekimi çok travmatiktir, kemik uzun süre açık kalmıştır ağız içinde. o zaman antibiyotik verilir.

bazen de diş çekimi sonrası iltihaplı dokuyu ne kadar kazısak da emin olamayız, kalan enfeksiyon için riski ortadan kaldırmak için de antibiyotik reçete edilir.

ama burada asıl nokta şudur, enfeksiyon kaynağı olan diş çekilmiştir. yani tedavi budur. antibiyotik de yanında verilir.

yoksa diş çekilmeden enfeksiyonu geçirmek için antibiyotik verilmez.

hepsi bir yana, eğer yüzde aşırı şişlik, ateş, lenflerde şişlik, ağız açıklığında kısıtlılık varsa, o zaman da antibiyotik verilir.

benim soruda cevap vermek istediğim asıl nokta, her diş ağrısında, absede antibiyotik kullanımı yanlıştır. kaldı ki antibiyotik direnci gelişmesi açısından da risklidir.
  • bir ileti paylastim  (01.11.21 14:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.