[]

basılı dergi satın alınabilecek yerler

Arkadaşlar selam, her şeyi online alıyoruz artık , şu basılı dergileri satın alabileceğim, seçenekleri bol olan bir online alışveriş kaynağı önerebilir misiniz? Özellikle yabancı dergilere erişebilmek çok iyi olur.




 
Zor.

"Bu devirde dergi mi kaldı" diyenler gelmeden önce istatistiklerle konuşalım.
ABD ve İngilitere gibi ülkelerde basılı materyal hala oldukça yaygın ve seviliyor. Hatta internetin yaygınlaşmasına rağmen ABD'de basılı yayın sayısı 2002'den 2020'ye artmış durumda.

Günlük ortalama basılı yayın okuma süresiyse 21 dakika. (kaynak statista)

Gelelim bize Türkiye okumayan bir ülke. Sosyal medya okuma oranlarını iyice düşürdü. Haliyle, zaten az olan dergi satışları da iyice düştü. Geçmişte bir dergide çalıştım. Yıllık 5000 aboneye ulaşmak büyük başarıydı. 80 milyonluk ülkede 5000 abone...

Neyse bu rakamlar niye dergi bulamayacağınızın nedeni:)
Çoğu büyük kitapçı bile "satamıyoruz" diye dergi reyonlarını kaldırdı ya da küçülttü.

Yabancı dergi satışı zaten azdı, dolarla iyice düşmüştür o da.

Cağaloğlu'nda iyi yabancı dergileri getiren bir yayınevi vardı. Wallpaper vs. Ama galiba artık açık değiller. İstanbul'daysanız cağaloğlu taraflarını bir gezin derim.

Ya da turistlerin takıldığı bölgelerdeki kitapçılarda hala yabancı dergiler bulabilirsiniz.

Yine istanbul'da İstinye park, zorlu ve kanyon'da bulabilirsiniz. Ama tabii buraya gelen turist profili avrupa'dan orta doğu'ya kaydığı için onlar da bizim gibi çok okuma meraklısı değil. Haliyle buralarda da artık satışlar düştü diye kaldırmış olabilirler. Salgın döneminde gitmedim buralara bakamadım.

D&R'ın falan online mağazasında sadece çok satan şezlong dergileri kalmış maalesef.

Biliyorum basılı arıyorsunuz ama readly uygulaması bir tablete kurularak çok iyi bir alternatif olabilir.
  • anten  (01.11.21 09:27:09 ~ 09:29:17) 
Öncelikle cevap için teşekkürler ve söylediklerinize tamamen kayılıyorum. Basılı dergi bence farklı bir deneyim. Kitap için bile bu kadar iddialı düşünmüyorum, dijitalden devam edilebilir ama derginin farklı bir durumu var. Masanın üstünde duran bir dergi herkese cazip gelir, eline alır bir karıştırır.

Aslında dediğiniz gibi kanyonda falan vardı ama ben de pandemi başından beri AVM’lere pek yolumu düşürmüyorum. Bu yüzden online bir yer arıyorum ama sanırım yok.
  • eksisozlukokuryazari  (01.11.21 22:44:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.