[]

Lost'un Finalindeki Kilisedeki Cam

Lost'un finalinde kilise camında 6 adet dinin sembolü bulunması ve bu sembollerin üstündeki güneş'in anlamı hakkında bilgi, yorum vs. yapan varsa merakla bekliyorum.




 
sol - hakkında insan tarihi kadar eski tonla bilgi var, hangisini yazalım?
bizim yegane yıldızımız, başlangıcımız ve sonumuz. herşey onun ışığı altında gerçekleşir. kapsamadığı yer yoktur, bu nedenle dinlerin en tepesinde bulunması şaşılacak bir durum değildir. ayrıca en eski inançtır, tüm dinler "sol" inancından türemiştir. insanlar ilk olarak güneşe tapmıştır. ışık, aydınlık, bilgi, görmek, temizleyici/arındırıcı özelliği ... hepsini içeriyor, kapsıyor.

dizidekiler de büyük ihtimalle bu kapsayıcı duruma atıfta bulunmak istemiş.
  • kediebesi  (05.06.10 14:45:49 ~ 14:52:39) 
dinler tarihiyle ilgili en büyük yanılgı da ilk insanların/uygarlıkların güneşe taptığıdır.

bu bir yalandır, safsatadır. güneş bir semboldür, hayat veren, ışık verenden öte tam ve kusursuz bir çemberdir. çember de birliği, tek tanrıyı ifade eder. bahsettiğin camda tepede güneş olması da bu dinlerin tepesinde tek tanrının varlığını belirtmektir.
  • esenboga  (05.06.10 15:53:04) 
orada bulunan omkar ve yinyang hinduizm ve budizmi temsil etmektedir. alttaki çark da sanıyorum tibet budizmini temsil ediyor. samsara çarkı denir. biri çok tanrılı bir dindir, diğeri de tanrısız bir din.
:)

yani argümanınız geçersizdir efenim.
  • kediebesi  (05.06.10 22:37:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.