[]

düz kullanıcı için macbook air m1 8gb

5 yıllık laptop var evde, 5 dakikada anca açılan ve sürekli mavi ekran veren. kısacası kendine hayrı yok, elimde kalacak bir gün. bir de 5 yıl öncenin sağlam oyuncu bilgisayarı olan bir masaüstü var ama o da evdeki konumu ve ortalıkta dolaşan ufak çocuk olduğundan pek bir kullanışsız. gelelim şimdi soruma:

excel, film, dizi, müzik, internet, podcast, word, ucundan kıyısından oyun vs. için evde ve işte kullanılacak bir macbook alasım var. alınacak en ucuz model de 8gb ram'li 256gb hafızalı m1 macbook air. yukarıda saydıklarım için fazlasıyla yeterli olduğunun farkındayım ama bir 5 sene sonra durum ne olacak mesela? 16gb ram'e geçecek bütçem yok malesef, yarın bir gün mac os güncellemesi geldiğinde gömülü 8gb sorun çıkarır mı bana? planlı eskitme vs. ayağına iki seneye yavaşlamaya başlamasın?

"o kadar paraya bilmemne windows laptop var." demeyin lütfen, biraz da amacım farklı bir platforma alışmak olduğundan macbook'a geçmek. macbook gurularının cevabını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

 
şu gün için oldukça yeterli ama senin de farkettiğin gibi şansın yaver giderse 5 sene 10 sene de kullanabiliyorsun, işte ilerde sıkıntı olur mu acaba diye insanın aklına takılmıyor değil.

ramler de lehimli yani değiştirme gibi bişey söz konusu değil ne yazık ki.

bu arada kronik mac sorunlarını da göz ardı etmemek lazım.

geçmişten günümüze, patlayan piller, şişip kasayı yamultan touch padi çalışmaz hale getiren piller, ekran soyulması, kelebek klavye(3 ayda bozulan klavye) ve m1lerde de sebepsiz yere ekranın kırılması çatlaması sorunu varmış.

bende mid 2015 macbook pro var 16 gb ramli, müzik için almıştım o yüzden 16gb önemliydi şugün de iyi kötü ihtiyaçlarımı karşılıyor ama senin için böyle bişey söz konusu değil. m1 de alıp denemedim ama çok güçlü bir işlemci olduğunu biliyorum.
  • killerbee  (30.10.21 21:46:58 ~ 21:48:09) 
8 senelik 4gb ramli macbook air ile saydığın işlerin hepsini yapabiliyorum. M1'li macbook air düşürüp kırmadığın, üstüne su dökmediğin sürece falan rahat rahat götürür 5 sene.


  • 10032007  (30.10.21 21:48:15) 
Elimde 7 senelik air var, zamaninin en ucuz modeliydi. sadece sarj kablosu zarar gordu tamir ettirdim. Bir tane de tusu kirildi apple bedavaya halletti. Evde hunharca kullaniyoruz, bir kac kere yere dustu, cocuk ustune birsuru sey doktu vs. 1200 cycle falan var pilde, hala 4 saat sarj tutuyor.

Cok cekinerek aldim ama windows ekosistemine kimse donduremez beni bu saatten sonra, tavsiye ederim. Al bir tane dertlerden kurtul diorum.
  • cooperr  (30.10.21 21:52:31) 
güncelleme konusunda ben high sierra kullanıyorum mesela, tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor, bigsur kurdum ama beğenmedim, bilgisayar sıcaklıkları çok yükseldi ve basit şeylerde takılmalar oldu mesela youtube da izlerken, tekrar high sierra kurdum.

siz de hep en yeni güncellemeyi yapmak zorunda değilsiniz. benim felsefem bellidir bu tür konularda, programlarım çalışıyorsa, yapacağım güncelleme bana çok büyük bişey kazandırmıyorsa, 'çalışıyorsa kurcalama' der geçerim.
  • killerbee  (30.10.21 21:57:16 ~ 21:58:19) 
insanlar 8gb hafızalı intel air'leri hala sorunsuz kullanıyorlar. çekinme, fiziki bir sıkıntı olmazsa hiç değilse 5-7 sene dertsiz tasasız gider.


  • fever  (30.10.21 21:58:43) 
son 3 macbook'umu da 5+ seneden fazla kullandım, sonra da sattım başkaları hala kullanıyor. kesinlikle iyi bir tercih olur.


  • roket adam  (30.10.21 22:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.