[]

Jr. Yazılımcılar ne kadar alıyorlar?

Çevrenizdekilerden duyduklarınız neler? Ben junior olmasına rağmen 4 alan da duyuyorum 10 alan da. Kafam karıştı.

Henüz 1 yıllık tecrübem var. Çalıştığım firmanın tüm ihtiyaçlarını karşılıyorum ama henüz sektörde çok pişemedim. Büyük bir projeyi baştan sona kadar götüremem yani. Ufak çaplı şirket içi mobil uygulamalar yazıyorum. Ekranları da çok kompleks değil açıkçası.

Bu şartlarda 7k ya yakın alıyorum. İş yüküm de fazla değil. Uzaktan çalışıyorum. Mühendislik çıkışlıyım.

Ama mesela şey duyuyorum, adam iş bilmiyor, tecrübesiz bir iş analisti olarak girmiş bir bankaya ve 10k alıyor !? Yahu ben mobil yazılımcıyım neden bu kadar alıyorum o zaman diyerek iş görüşmelerine başlamaya karar verdim.

Biraz pişmediğimi düşündüğüm için özgüvensizlik vardı çünkü ama bilmeyen adamlar bu paraları alıyorlarsa ben kaç tane mobil app çıkardım benim haydi haydi almam lazım. Ne diyorsunuz maaşlar konusunda? Full-stack değilim bu arada front-end'im daha çok.

 
Maas isleri cok karisti son donemde gozlemledigim kadariyla. Caycisi da muhendisi de dar bir araliga hapsoldu.

Bizim cayci yol yemek de katinca 4binin uzerinde aliyor, e sen mobil yazilimcisin 7k aliyorsun. Sacma sapan oldu her sey. Ekonomi stabil olmayinca sirke donuyor ortalik.
  • brkylmz  (30.10.21 21:30:09) 
Benim gördüğüm piyasaya kaos hakim. 10k teklif aldığım da oluyor, 50k da. Kimse ne yaptığını bilmiyor şu aralar.

O yüzden maaşından / işinden memnun değilsen iş bak cidden, kendine bir hedef koyup tutturabildiğine gir. Şu an en mantıklı senaryo bu. Gerçi belki mobil market biraz daha stabildir orasını bilmiyorum, 3-5 yerden teklif alınca anlarsın onu zaten.

Bir de bu "biliyor/bilmiyor" olayı da bi acayip. Birlikte çalıştığım çok iyi bir developer vardı, hani adam çok iyi eyvallah ama code review'da falan elemana bir sürü şey anlattığım da oluyordu. O 80k maaş alıyormuş, ben 25 alıyordum o zamanlar. Yani elemanın aldığı paraya laf etmiyorum da ben de daha fazlasını alabilirmişim mesela, bilmiyordum. Geçen konuşurken lafı geçti, "ucuza gitmişsin keh keh" diyip güldü bana.

Edit: soruna tam cevap vermemişim, ben junior değilim. Ama bizim junior'lar 10k civarı alıyorlar genelde. Senior olduğunu iddia eden bi abi var, başka birini bulabilsek işe almayacaktık ama mecbur kaldık, ona da 15k veriyoruz.
  • plutongezegendegilmi  (30.10.21 21:37:34 ~ 21:40:36) 
Benim 10 yillik .net'ci arkadas 8 aliyor. Cogu framework'u falan da biliyor.
Yaninda oturan da 2 katini aliyor.
Birbirilerinden haberleri yok.

Su an yazilim sektoru boyle.

Analistler yazilimciyi her turlu tokatlar zaten.
Yazilimci olarak sektorun amelesiyiz, analist dedigin tak tak terfi eder pm po mudur olur ucar gider.
  • divit  (31.10.21 02:23:54) 
" İş yüküm de fazla değil." bunu bazen ben de düşünüyorum ulan aldığım para sanki yaptığım işe oranla baya iyi diyorum, sonra bi bakıyorum benden daha az iş yapıp deli gibi maaş alanlar var (aynı şirkette veya farklı firmada veya farklı pozisyonda)

şunu özellikle anlamalısın ağlamadığın sürece işveren asla maaşına zam, iyileştirme vs. yapmıyor. birazcık sivrilmen lazım.

henüz 1 yıllık iş tecrübem var demişsin, 7k fena değil değil ama yüksek de değil, bu yüzden eğer para mevzsunu kendine dert ediyorsan sürekli kendini geliştirmelisin ve iş arayışında olmalısın. sektör böyle, eğer hakettiğinden az aldığını düşünüyorsan az alıyorsun demektir. özellikle yazılımda deli gibi sirkülasyon var, maaşını yükseltebilmek için insanlar sürekli iş değiştiriyor.

ben de mobile developer'ım senior sayılırım, senden 4-5k fazla kazanıyorum ama benimle aynı pozisyonda çalışanların benden en az 4-5k fazla kazandığını da biliyorum, o yüzden ben de iş arıyorum.
  • aziz dostum jack  (31.10.21 12:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.