[]

Ses kaydını yazıya döken program

Yaklaşık 8 ay boyunca hemen her hafta aldığım 50 dakikalık ses kayıtlarını yazıya dökmem gerekecek noktasından virgülüne kadar. Sabahtan beri 10 dakikayı ancak yazabilmisim. Bu kayıtları yazıya döken bir program var mıdır bildiğiniz? Birebir çevirmesine gerek yok, ben zaten tekrar dinliyorum kayıtları ama sıfırdan yazmak cidden bayağı zorluyormus.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
www.scrintal.com

Ama davetiye ile üye alıyor şu an.
  • elvan abeyiylegezse  (30.10.21 17:12:49) 
Google drive hesabın varsa oraya gir. " yeni" yazan biyer var. Ordan Google dökümanlara gir. Araçlardan sesle yazma kısmını seç. Ordan mikrofonla yazabiliyorsun. Aç sesi o yazar. Hataları düzeltirsin.


  • lapris  (30.10.21 17:27:13) 
Google Cloud'un speech-to-text hizmetini kullanabilirsiniz, aylık 60dk ücretsiz, sonrası her 15 saniye seçeceğiniz özelliğe göre değişiyor. 140 dk'dan hesaplarsak ücretli kısmı, 6 lira 10 lira arası masrafı olur aylık.

cloud.google.com
  • do you remember me  (30.10.21 18:24:45) 
müsadenizle, soruya kaynak olayım çünkü bu benim de dönem dönem yapmaya çalıştığım şey.

@lapris; senin dediğin yöntemi ben zamanında denedim ama, google sesle yazdırma seçeneği bilgisayardan ya da başka bir cihazdan gelen sesi tanımıyor ve dolayısıyla yazmıyor. mikrofonsuz denedim, mikrofonu (daha doğrusu kulaklığın mikrofon kısmını) bilgisayarın hoparlörüne ya da harici bir hoparlörün dibine koydum, gene olmadı. başka bir bilgisayardan hatta telefondan ses kaydını açtım gene olmadı. bunun ayrı bir yöntemi var mı?
google sesle yazdırmada benim bulduğum çözüm, mütercim tercüman gibi ses kaydını dinlerken yazmasını istediğim şekilde söylenenleri tekrar etmek oldu ki oldukça zor bir iş ama her halükarda dinleyerek yazmaktan daha kısa.
  • halanne  (30.10.21 18:34:46) 
(git: www.happyscribe.com)

1-2 sene önce kullanmıştım. ücretsiz olarak 1 saatlik hakkın oluyordu sanırım. daha sonrası ücretli. 5 tane farklı mail adresi ile üye olmuştum ben:)
  • jepa  (30.10.21 19:08:24) 
Android telefondaki bazı klavyelerin o özelliği var. Ben swype keyboard kullanmıştım. Telefonda boş bir not defteri veya word belgesine yazabilir.


  • jamal_vs_jason  (30.10.21 19:34:38) 
ben de lapris'in yöntemini kullanıyorum. telefondan ses kaydını açıp laptopun yanına/üstüne koyuyorum. şimdiye kadar hep çalıştı. @halanne, sizde neden işe yaramamış anlamadım.
hatalı yazdığı kelimeler oluyor tabii. düzeltme yapmadan kullanamazsınız. ücretsiz de olduğundan denenebilir.

  • ganbatte  (30.10.21 21:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.