[]

Kirayi odemeden kacan kiracim...

Merhabalar. 3.5 ay oncesinde sozlesme dahilinde tek mal varligim olan kucuk bir aparti ogrenciyim diyen bir kadina kiraya vermistik. 3.5 ay sonra beni turlu yalanlar ile oyalayarak hic kira vermeden evden cikti ve anahtari evime kargoladi. Su an icin telefonuna ulasamiyoruz ve hukuki surec baslatmak istiyoruz. Komsulardan daha sonra aldigim duyumlara gore eve giren cikan belli degilmis bu sebep ile maalesef ogrenci oldugu konusunda suphelerimiz var. Eski ev sahibiyle de gorustugumuze gore kendisi bu isi meslek haline getirmis. 'paranin hesabiniza gelmis olmasi gerek eft gectim' gibi yalanlarini whatsapp uzerinden de beyan etmis durumda.

Bu durumda dolandiricilik sucu ile sikayette bulunabilir miyim? Sizlerden akil bekliyorum


 
Kimlik bilgileri mevcutsa icra takibi başlatabilirsiniz.


  • apocalipy  (30.10.21 12:29:22) 
Sözleşmedeki bilgilerinin doğru olduğuna eminseniz avukata verip tahsilat için icra takibi başlatabilirsiniz.

Ben olsam şöyle yaklaşırdım bu olaya;

ya 3,5 ayda kaçmayıp da 1 yıl kira vermeden otursaydı? Kurtulduk hamd olsun böyle birinden kısa sürede diye sevinirdim şahsen.

Enerjiniz varsa verin avukata, sanırım sözleşmedne evvel evi boşalttığı için ortalama 2 ay da kira daha ödemesi lazım kanunen.

Yani 5-6 aylık kira bedelini alabilirseniz bulursanız, ve parası varsa.

Alacağınız bir şeyi yoksa bunun üstüne bir de mahkeme ve avukat masraflarınız olacak. İyi değerlendirin durumu.
  • John Bloor  (30.10.21 12:30:08) 
Dolandirici olarak basvurabilir miyim diye sorma sebebim kendisinin bunu 3 4 kisiye daha yapmis olmasindan mutevellit. Eft gectim geldi deyip gecmemesi de bir nevi sahtecilige girmiyor mu merak ettim dogrusu. Yasada boyle bir acik varsa cok yazik gercekten


  • zelkowa  (30.10.21 14:06:04) 
isterse 300 kişiye yapmış olsun bu malesef gene de dolandırıcılık tanımına girmiyor. bankalar verdiği sürece istediğim kadar kredi kartı alıp borcunu ödemeden kaçabilirim.
dolandırıcılık olması için belli şartların oluşması lazım mesela evrakta sahtecilik gibi.

  • orpheus  (30.10.21 14:51:34) 
Kiracının sözleşmedeki bilgilerini kullanarak icra takibi başlatın. Eğer bilgilerin sahte olduğu ortaya çıkarsa bal gibi de dolandırıcılık tanımına girer ve dolandırıcılık suçundan da işlem yapılabilir.


  • sckxyss  (30.10.21 15:32:19) 
Beyan ettigi kimlik vs dogru oldugu ne malum? Sahte isim vs bile kullanmış olabilir.

Acikcasi o parayi tahsil etmek zor. Kadinin niyeti zaten baştan belli her türlu tedbir almıştır. Bahse girerim faturaları ve ikematgahını adrese taşımadı.

Benim evimi kiralarken gun ici onlarca kadın arardı birbirinden alakasız onlarca meslek sayarlarďı. Hatta türkmenistan kazak uyruklular bile ariyordu. Nerde calisiyirsunuz diyince kafadan isyeri ismi söyluyorlardı bende aaa yan tarafta kardesim calisiyir hangi kisimdasiniz diyince :) bir daha arayan olmuyordu.

Ev kiralarken dikkatli olmakta fayda var 3 kuruş eksik olsun düzgun biri olsun kafasındayim. Makul fiyat makul kiracı sıfır sorun.
  • zanutsas  (30.10.21 17:18:28) 
benim anlamadığım eve girerken ilk kira+depozito almadınız mı ? bunları ödemeye yanaşmayan birini eve almak büyük risk.


  • orpheus  (30.10.21 18:25:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.