[]

Park halindeyken çarptılar

Bugün motokurye arabama çarptı motorunu çıkarırken.

Ön tamponun sağ tarafında çizikler var.

Tutanak tuttuk, kasko ve sigorta da var ama öyle büyük bir hasar değil bunun için hasarsızlık indirimini bozmaya, arabaya tramer çıkartmaya gerek var mı sizce?

Arabanın garantisi var, servis tamponu boyar mı yoksa komple değiştirir mi?

Yoksa pasta cila veya rötuş boyası halleder mi bunu? Tahmini ne kadar tutar?

i.hizliresim.com

 
geçmiş olsun öncelikle. bence servis bunu direk değiştirir. konun uzmanı değilim ama boyası kalktığı için pasta cila ile olmaz gibime geliyor. kaskonun mini onarımı varsa kaskoyu bozmayan onu deneyebilirsiniz.


  • benim de soyleyeceklerim var  (29.10.21 23:28:29) 
Önce iyice silin güzelce. Kalan kısım kolay. Söyleyin kurye 200 lira atsın. Siz de gidip minionarimdan yaptırın/ veya ustanız varsa verin eline 200lira yapsın çok ufak bir sey bu. Ben olsam ellemem bile. Ama mini onarım en iyisi.


  • karacigerim vur kadehlere  (29.10.21 23:48:19) 
**** Sallıyor olabilirim, sistem değişmiş olabilir****

Tutanak tuttuysanız emniyete bildirmişsinizdir muhtemelen. Beyanlarınız da ortaksa kaza raporu çıkar ve suç dağılımı belli olur. Zaten suçu karşı tarafa verirler ve hasarınız karşı tarafın sigortası tarafından karşılanır, bu yüzden hasarsızlığınız bozulmaz diye biliyorum?

**** Sallıyor olabilirim, sistem değişmiş olabilir****

- Ayrıca bu hasar mini onarım kapsamına girer, olur da hasarı siz yaptırırsanız bile kasko firması servisten ziyade sizi anlaşmalı olduğu firmaya yönlendirir (Autoking vs), onlar da bu tamponu tamir ederler, değişim yapmazlar net
  • fatihdr  (30.10.21 01:07:44 ~ 01:10:51) 
rötüştan öte gitmeyin. plastik parça altı üstü ve çok küçük bir hasar. daha kim bilir ne çizikler alacak bu tampon. epey bir çizik vs olduktan sonra boyatırsınız olur biter. experde bakılmaz tampona.

benim ilk aracımda bunun bir tık üstü çizik ve ufak bir delik yüzünden tamponu değiştirdi kasko. 1500 civarı tramer oluştu. bir daha tampon için eğer arkasındaki aksamlarda herhangi bir problem yoksa hayatta dosya açtırmam.

kuryeden de aileniz için bir öğün yemek isteyin yeter. zaten bir aile 100 liranın altına doymuyor.
  • bisorumvargaliba  (30.10.21 01:31:05) 
servis bunu boyar (genelde tam olarak).

mini onarim olabilir. kaskoya bir sorun.
  • helenart  (30.10.21 02:34:04) 
Asla yetkili servise gitmeyin, nasılsa sigorta ödeyecek diye şişiriyolar masrafı.

Tamponu komple bile boyarlar bunun için, vicdanlarına kalmış.

Tamponu sökmek için kaporta işçiliği, tampondaki sis farlarının fişini çekmek için elektrik işçiliği yazan var faturaya.

Zaten suçlu karşı taraf olduğu için onun trafik sigortasından hasar alırsınız, sizin kasko hasarsızlığınız bozulmaz.

Mini onarımla hal olur zaten.
  • John Bloor  (30.10.21 09:40:30) 
bence de en yakındaki sanayiye götürüp abi ne olur bu iş diye sorun, 50-100 liraya ufak bir rötüş yaparlar olur biter. yetkili serviste her şey olabilir maalesef.


  • roket adam  (30.10.21 12:02:39) 
Geçmiş olsun. Bence doğru dürüst birşey yok bu tamponda. Değişim neden olsun? En fazla lokal boyanabilir. Ben yerinizde olsam kendim alkolle temizler, kalanı gözümü rahatsız ederse rötuş yapar/yaptırırdım. Burada tramer açtırmak çok mantıksız olur.


  • ned flanders  (30.10.21 18:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.