[]

Yazılımla alakalı bir sorun

Bir müşteri-seans sistemi var. Her seansta 30 kişi limit var. Ve seansı müşteri web sitesinden üyeliği üzerinden kendi seçiyor. Eğer seansa gelmeyecekseniz en az 3 saat öncesinden iptal etmeniz gerekiyor yoksa sistem iptal etme butonunu kaldırıyor.

Bu işletmenin birçok şubesi var ve bu şubenin herhangi bir seansında (özellikle son seansta) max 30/30 olması gereken kontenjan 32/30 şeklinde gözüküyor. Yani 32/30 olunca 2 kişi fazladan sokmuş oluyorlar. Bu duruma o şubede bankoda duran kişilerin insiyatifine açık olma imkanı olabilir mi? Kendileri saçma bir açıklama yapıp kendileriyle alakalı olmadığını söylüyor ama bunun yazılımsal olarak nasıl mümkün olabileceğini merak ediyorum.

Edit: nadiren ve özellikle son seansta yaşanıyor. Kurum ibb

 
Sistensel bug olabilir. Count ı doğru tutmuyordur. İptal olsa da düşmüyordur vs. O yüzden bankodaki eleman farketmeden 30 kişilik seans 32 görünüyo olabilir. Ama seansa cidden 32 kişi geliyorsa o zaman başka bi durum vardır belki.

Ama yine sistemsel olabilir. Saçma sapan bi hesaplama sistemi koymuşlardır. Sitenin bug ı vardır. Yapar mı yapar.
  • zimbirik  (29.10.21 16:37:53) 
Baya yazılım bugı bu. Bana öyle geliyor ki son 3 saat içerisindeyken iptal edilen seanslar daha sonra istatistik amacıyla kullanılmak üzere silinmiyor. O günün aktif seanslarını saydıran kod parçası da seansları sayarken "o güne ait olan ve aktif olan" koşuluyla değil, sadece "o güne ait olan" seansları sayıyor. Haliyle iptal edilmiş seansları da sayıyor.

Bu tabi bir ihtimal ve seansların ne üzerine olduğunu bilmediğimiz için genel olarak oluşturulan seansları kimsenin iptal etmediği varsayımıyla da düşük bir ihtimal.
  • IncredibleMau  (29.10.21 19:25:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.