[]

hindistan'da midesinden rahatsızlanan yakınımız

bir yakinimiz is seyahatinde hindistan'da su an. pazar gunu gitmisti.

bugun sabahtan beri surekli kusuyormus. bir yudum su bilr icse cikariyormus. baska bir seyi yokmus.

gittigi sirkettekiler birazdan hastaneye gotureceklermis ama belki bu konuda deneyimli duyurucular vardir dedim.

buradan kendisine onerebilecegimiz seyler var mi sizce?

hastanede serum baglatmasini ve covid testi yapilmasini istemesini onerdik.

akliniza baska bir sey gelir mi?

cok tesekkurler.

 
hint yemekleri malum, dokunmuş olabilir. muhtemelen serum iyi gelecektir. çok geçmiş olsun. dönene kadar da sade şeylerle beslensin.


  • candide  (29.10.21 15:03:00) 
Ne kadar pis olduklarını bir çok yerde okuyabilirsiniz. Hal böyleyken sözde ne türlü temiz koşullar altında tedavi edecekleri bile soru işareti.
Yeme içme konusunda yeni tatlar deneyimler hiç aramasın.

  • Erva  (29.10.21 15:23:15) 
Yediği yemekten tut kaldığı otelde duş aldığı sudan bile hastalık kapmış olabilir sayısız örneği olan bir durum, oradaki hastaneler de alışıktır diye tahmin ediyorum doktorlar ona göre aksiyon alır.


  • lappuntamento  (29.10.21 15:24:27) 
Su icmek yerine kapali mesrubat icsin.

Dustan bile zehirleniyorsun oyle bir suyu var.
  • divit  (29.10.21 15:33:27) 
Ben Nepal'de sudan enfeksiyon kapmıştım. Bir gün boyunca baygın uyudum. Giderken yanıma enfeksiyon ilaçları almıştım. Onları kullandım. Doktora gitme olanağı yoktu, hastane bölge kısıtlıydı
Daha sonra asla yemek yemedim. Uzun süre haslanmis patates domates ve elmayla beslendim. Bisküviyle devam ettim.
Umarım arkadaşiniz hizlica iyileşir. Aslında bu Hindistan'ın neresinde olduğuyla çok ilgili kırsal değilse tasa etmenizi gerektirmez diye düşünüyorum. Hindistan'ın Zengin mahalleri gayet olanaklari iyi yerlerdir
  • fempusay  (29.10.21 17:21:54) 
ben de tayland'da benzer bir durum yaşadım. hastaneye gittim direkt, acilde zaten gerekli müdahaleyi yaptılar serum, ilaç vs. sıkıntı olmaz yani.


  • roket adam  (29.10.21 18:16:31) 
herkese cok cok tesekkur ederim yorumlari icin.

yakinimiz ludhiana'da iyi bir otelde kaliyor.

gittigi sirketteki yetkililer cok sukur baya bir ilgilenmisler ve iyi bir doktora goturmusler.

doktor da deneyimli biriymis, yemeklerdendir demis, seruma gerek gormemis, mide icin agizda eriyen bir ilac vermis ve onu aldiktan sonra daha iyi olmus. boyle bir ilac varmis yabancilara verdikleri.

ben de belki buradan birinin aklinda kalir, daha sonralari birine yardimci olur diye dusundum, yazmak istedim.

tekrar tesekkur ederim.
  • la lykia  (29.10.21 22:48:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.