[]

Mamografi Rapor Yorumu Hk.

Herkese merhabalar, mamografi sonucumuz çıktı da rapor aşağıdaki gibi, doktora gösterene kadar yorum yapabilecek bir arkadaşımız var mıdır acaba.. Çok teşekkürler.

Bilateral Mammografi Tetkikinde: Her iki meme cilt, cilt altı yağ dokusu ve areola tabiidir. Deride kalınlaşma, retraksyon saptanmadı. Bilateral meme başları doğaldır. Bilateral meme parankiminde tip C meme paterni mevcuttur. Sağ meme üst orta hatta yaklaşık 15x13 mm boyutlarında sınırları net demarke , orta yoğunlukta düzgün konturlu kitlesel lezyon izlenmektedir. Bilateral parankimal distorsyon, asimetri, malignite düşündüren lezyon yada mikrokalsifikasyon kümesi saptanmamıştır. Her iki aksiller bölgede patolojik boyutta LAP saptanmamıştır.

SONUÇ: * Bilateral tip C meme paterni. KATEGORİ: BIRADS 0, Sağ memede izlenen düzgün konturlu kitleye yönelik sonografik inceleme önerilir

NOT: DÜNYADA KABUL EDİLEN SON BİLİMSEL VERİLERE GÖRE 40 YAŞINDAN SONRAKİ TÜM KADINLARDA YILLIK SONOMAMMOGRAFİK TAKİP ÖNERİLMEKTEDİR. RAPORLARIMIZDA BIRADS (BREAST IMAGING REPORTING AND DATA SYSTEM) SINIFLAMASI KULLANILMAKTADIR.
MEME PARANKİM PATERNLERİ: A: TAMA YAKIN YAĞLI DOKU İLE REPLASE B: SEYREK FİBROGLANDÜLER DOKU C: HETEROJEN YOĞUN, DUYARLILIK AZALABİLİR D: YOĞUN , DUYARLILIK DÜŞÜK
BIRADS 0- EK TETKİK GEREKMEKTEDİR. BIRADS 1- NORMAL MAMMOGRAM. BIRADS 2- MALİGNİTE DÜŞÜNDÜRMEYEN BENİGN BULGULAR. BIRADS 3- MUHTEMELEN BENIGN BULGULAR. BIRADS 4- MALIGNİTE AÇISINDAN ŞÜPHELİ BULGULAR. BIRADS 5- MUHTEMELEN MALİGN BULGULAR. BIRADS 6- BİLİNEN MALİGNİTE

* BU FİLMLERİN BİR SONRAKİ MAMMOGRAFİ VEYA MEME US İNCELEMESİNDE GETİRİLMESİ RİCA OLUNUR.

 
kötü huylu özellikler göstermeyen 15x13 mm kitleniz var. meme dokusu yapısal olarak yoğun olduğu için(gneelde genç kişilerde böyle olabilir) değerlendirme suboptimal görülmüş. daha iyi değerlendirebilmek için meme ultrasonu önerilmiş. doktorunuz bu sonucu en iyi şekilde yorumlayacaktır. geçmiş olsun.


  • cekas  (29.10.21 13:57:54) 
temiz. yağ bezesi dediğimiz bezelerden var orta yoğunlukta. birads 0 vermiş herhangi bir kanser şüphesine neden olacak herhangi bir şey yok ama yine de senede 1 baktırsın kontrol amaçlı. çok geçmiş olsun.


  • matilda  (29.10.21 14:11:28) 
Temiz diyebilmek için ek tetkik yapmak gerekir
Birads 0 demek ben bu mamografide kesin birşey var ya da yok diyemem ek tetkik yapın öyle değerlendirin demek

  • zaditen  (29.10.21 14:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.