[]

Tasiniyorum. Kitap ve kiyafetleri nasil kolilemeliyim?

Merhaba

Oldukca fazla kitap dergim var. 20 tane dergi bile birlikte tasimasi oldukca zor. Ben kolileyecegim ama tasimacilar icin sorun olur mu?

Kitap ve dergiler icin nasil bir yol izlemeliyim?

..

Cok fazla hassas kiyafetim var. ipek kumasli, hemen yipranabilecek tarzda. Onlar icin ne yapabilirim ;(

Tasinma deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.

 
Kolileyeceksin işte 10 tane de olsa 50 tane de olsa nakliyeci için sorun olmaz işini yapmış olacak; koli işini sağlam yap gereğinden fazla doldurma yeter kaldırınca alt tarafı pörtlemesin.


  • Zaman Tamircisi  (28.10.21 13:12:34) 
Kıyafetleri mümkün olduğuna valizlere doldurmak,
Kendine ilk gece ve bir sonraki sabah için kıyafet, çamaşır, çorap vs. ayrı bir bavulda, yerini bildiğin bir yerde tutmak.
Kırışması sorun olmayacak kıyafetleri sağlam, büyük boy çöp poşetlerine doldurmak.

Taşınma için nasıl bir şirketle anlaştığınıza bağlı olarak değişir ama kitapları kolilemekle uğraşmanız gerekmez bence.
Sizin bir günde kolileyeceğiniz kitapları onlar 10 dakikada kolileyip kamyona götürüveriyor. Tabi biraz daha hoyrat davranıyorlar ama kitaplar kolay kolay zarar görmez herhalde.
  • michael_knight  (28.10.21 13:51:23) 
kıyafetler için tavsiyem vakumlu hurç.
çok daha az yer kaplıyor ve taşınma sırasında kirlenme, yırtılma gibi şeyler de olmuyor.
vakumlu hurçları da normal hurçların içine 2şerli 3erli koyabilirsin mesela.

kitaplar için de küçük-orta boy koli lazım.
kitap kolisi büyük olursa çok ağır olur.
  • blatta hiberna  (28.10.21 13:54:18) 
Yapabiliyorsan kitapları küçük kutulara koy. Ben en büyük boy kutulardan 3 koli yapmıştım, buzdolabına bana mısın demeyen adamlar kitap kolilerine sövmüştü.


  • eatpraylaw  (28.10.21 14:00:15) 
En agir dergileri bile tika basa kolilesen tasimaciya viz gelir tiris gider. Koli yirtilmayacaksa saglamsa problem yok


  • floydian  (28.10.21 14:31:51) 
kitaplar agir oluyor, makina yoksa tasimasi zor. ben baska bir oneri verecegim, degerli degersiz diye ayir, degersiz olanlari, saglam okul kitabi gibi olanlari lcw poseti gibi olan posetlere koy. zaten birsey olmuyor, tasimasi da daha pratik oluyor.

degerli olanlari kiyafetleri bir valize koy, kendin götür.
  • Coma  (28.10.21 14:44:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.