[]

suudi arabistan - riyad'da expat olmak

bizim sektörde (siber güvenlik) inanılmaz yatırımlar yapıyor saudiler bu ara, ve özellikle riyad'da müthiş iş ilanları var. sizce expat olarak 2-3 sene yaşayıp parayı vurup dönülür mü? liberal bakış açısına sahip gezen tozan evli bir çift olarak uyum sağlayabilir miyiz o ortama? (ortamdan kasıt suudi köylüsü değil, genel olarak expat ortamından bahsediyorum)




 
riyad'a ben gitmedim, ancak orada expat olarak çalışmış arkadaşlarım pek iyi bahsetmiyorlardı.
dünyada gidilebilecek en kötü yer dendiğini bile duydum.
ama bunlar birkaç yıl öncesinin bilgisi, yakın zamanda expat olarak giden varsa daha net bilgi verirler belki.
  • dreamnesiac  (28.10.21 12:53:15) 
Ben 1 sene çalıştım
Kurallar son 5 senede çok gevşedi
Bence kalınır yaşanır da
Konfor var ülkede bi kere
Trden iyi
Maaşlar zaten çok yüksek
Birkaç sene çalışılır para yapılıp dönülür
Bekar olsanız düşünün derdim ama evli ve es ile gidilecekse sıkılmazsınız da
Kısaca gidin
Sorunuz olursa sorabilirsiniz
  • megacracker  (28.10.21 13:45:09 ~ 13:46:12) 
2018den pandemi patlayana kadar çok gittim geldim hocam. Kısa da kaldım birkaç hafta da kaldım. Diğer Arap ülkeleri ile kıyaslayınca expat olmak için kesinlikle en kötüsü riyadh olur. İşte dubai, Katar, Kuveyt, Umman arasında. Ama yaşanır mı iş için bence parası iyiyse evet.

Riyadh benim için açık cezaevi kıvamındaydı. İş, otel, restoran, haftasonu avm. Tüm döngü bu. Bu döngüde biraz takılırız diyorsanız niye olmasın. Her ne kadar 20 sene önceki baskıcı ortam olmasa da bir takım kurallara dikkat etmek lazım, sonuçta bir şeriat ülkesi. Onun dışında sorun olmaz. Expat da var Riyadda bolca. Güzel restoranlar var, Lübnan mutfağı vs. Yemek konusunda sorun yaşamazsınız. Çok şey anlatabilirim de spesifik sorunuz varsa sözlükten mesaj atın en iyisi.
  • electrobuzz  (28.10.21 20:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.