[]

Güneşten boyası solan bisikleti boyamak

Merhabalar,

Kırmızı katlanır bisikletimin boyası güneşten soldu. Siyaha boyamak istiyorum ama sorduğum bisikletçi 700-800 lira tutar dedi.

Sprey vs başka bir çözümü yok mudur, bisikletten anlayanların tavsiyelerini bekliyorum.

Teşekkürler!

 
Tutar normal.
Her seyi sokecek sonra o ayarlari tutturarak tekrar takacak.
Astar atmak lazim, eski boyayi sokmek lazim kimyasalla yapsan onun masrafi, zimpara isi var.

Boya da ucuz degil, en adisinden yarim kg boya 25 tl oldu.
Evde yapmaya calissan 100 lira malzemeye gider. Spreyler de pahali.

Iscilik cok onemli degil diyorsan her yeri maskeleyip sprey basarsin ama eskisinden kotu olur.
  • divit  (28.10.21 11:31:15) 
Tamamen sökmeden, maskeleme ile göze batan hatalar olur. Ayrıca tabanca ile profosyonel boya atılmazsa sprey ile atılan dayanıksız olur.

Şöyle yapabilirsiniz;

eğer eliniz yatkın ve anlıyorsanız tüm malzemeyi sökersiniz ve çıplak iskeleti ele alırsınız.

İnce bir zımpara yapıp boyaya hazır hale getirirsiniz, çürüme-vuruk-kırık yoksa macun işi de yok.

Eski boyayı kaldırmanıza gerek yok, tüm yüzeyin parlaklığını alacak şekilde ince bir zımpara yaptıktan sonra boyaya ahzır hale gelir.

İş boyaya kaldıktan sonra bir oto boyacısına verirsiniz ve siyah bir araba boyayacağı zaman sizin iskeleti de boyar.

Aslında önceden bir boyacı bulup bunu sormalı ve dediklerimi sonra yapmalısınız. Tahmin ediyorum ki 200-300 tl bir bedelle boyayacaktır.
  • John Bloor  (28.10.21 12:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.