[]

arabayı yokuşta parkederken tekerlekleri kaldırım yönüne döndürmek

gerekli midir?

bu şekilde park edip el frenini cektikten sonra ayagimi fren pedalından çekince araçtan haşırttt diye bir ses gelip araç az daha ileri gidiyor. bu arabaya zarar veriyor mudur?

tekerlekler düz pozisyonda park etmek daha mi mantiklidir?

 
Araba vitesteyken el frenini çekmiyorsan bi sorun olmaz.


  • Zaman Tamircisi  (27.10.21 20:41:21) 
@zaman tamircisi yokusta vitesi boşa almadığım için vites 1 deyken kontagi kapatip o sekilde cekiyorum el frenini. en son ayagimi fren pedalindan çekiyorum.


  • boyle buyurdum  (27.10.21 20:46:10) 
önce boşa atıp el frenini çek, ayağını frenden kaldır arabanın yükü el frenine binsin. daha sonra kontağı kapattıktan sonra vitese al arabayı öyle kalsın. takoz koyulur aslında ama kaldırıma doğru çevirmekte olumlu.

senin yaptığında yük şanzımana da biniyor sanırım.
  • xrated  (27.10.21 20:49:51 ~ 20:50:51) 
Öyle yapma bütün yükü şanzımana verirsin o şekilde; boştayken el frenini çek yükü el frenine bindir sonra vitese al. Yapabileceğin en yanlış yöntem senin yaptığın.


  • Zaman Tamircisi  (27.10.21 20:51:00) 
birseylerin yanlis oldugu belliydi :) cok tesekkurler


  • boyle buyurdum  (27.10.21 20:53:11) 
Önce el freni, sonra frene bırakıp vitese takican ki yuk şanzımana degil frene binsin. Yuksrda demisler gerci zaten.

Bunum dışında tekrrleri kaldirma dondurip dayarsan lastiklerde balon olusur lastik omrunden yersin yani. Kaldırrima doğru cevir ama dayama.
  • stavro  (27.10.21 21:12:58) 
Yazıldıkça ek yapılmış bilgilere, bir tane de ben ekleyeyim;

Tekerleri kaldırıma doğru çevir ama dayayıp lastik şeklini bozma +1

Fakat kaldırım ile teker arasında fazla mesafe olmasın, olur da araç frenden ya da vitesden kurtulursa kaldırıma dayanmadan önce mesafe fazla ise hızlanma kaldırımı aşabilir.

Tabi bu milyonda bir ihtimal, ama sıralama yukarıda yazıldığı gibi olmalı

boşa al
el freni çek
ayak frenini bırak
vitese tak
stop et
  • John Bloor  (28.10.21 10:03:35) 
Lastigi kaldirima cevirme yurtdisinda gordugum bir yontem de benim hic hosuma gitmiyor, cunku kaydirirsan butun yuku asimetrik bir sekilde on takima veriyorsun bir de yol tarafindaki teker acikta kaliyor, birisi orada arabaya dokunsa butun on takim yine ha$at olur.

O yuzden ben de el freni + vitese al taraftariyim. Onun ustune arac hala kayiyorsa takdiri ilahi, yapacak birsey yok.
  • cooperr  (28.10.21 10:26:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.