[]

Nükleer Enerji ile şehirleri ısıtmak mümkün mü?

Özellikle kış aylarında böyle bir şey mümkün mü, dünyada benzeri var mı?




 
Nükleerle elektrik uretirsin. Onunla da isi. Sadece bedava verecek birileri lazım


  • gameofannen  (26.10.21 23:29:55) 
Doğru coğrafyada ve doğru ellerde nükleer enerji en verimli enerji kaynağı, bırak şehri tüm gezegenin enerji ihtiyacını karşılarsın.


  • Zaman Tamircisi  (26.10.21 23:34:25) 
Aradığınız terim "Nuclear cogeneration", "nükleer kojenerasyon". Dünyada az da olsa örnekleri var.


  • archmage mahmut  (26.10.21 23:42:33) 
@gameofannen, hem doğru hem yanlış olabilecek bir bilgi vermiş ben düzeltmeye çalışayım, nükleer santraller elektrik üretmek için nükleer reaksiyon sırasında ortaya çıkan inanılmaz ısıları kullanırlar, ısınan uranyum çubukları içlerinde bulundukları suyu ısıtarak buhar üretirler, bu buharın basıncı ile de büyük türbinler dönderilerek elektrik üretilir, daha sonra bu üretilen buhar devasa bacalarda hızla soğutularak tekrar sıvı suya dönüştürülür bir döngü içinde kullanılır.

Şimdi anahtar kelimeler : ısı ve buhar

Sorumuz neydi? Nükleer enerji ile Şehirler ısıtılabilir mi? Elbette gayet de ısıtılır, eğer nükleer santrallerde üretilen buhar bu devasa bacalarda soğutulmak yerine yer altından geçen buhar borularına basılırsa ve bu borular evlere kadar ulaştırılırsa gayet de ısıtılır, böylece hem enerji üretimi sağlanmış olur hem de ısınma sorunu çözülebilir.

Dünyada hali hazırda çalışan örnekleri vardır ve gayet de başarılıdır.
  • solo  (27.10.21 08:22:22) 
Soma termik santrali Somaya sıcak su basıyor. Evleri rahat ısıtıyorlar.


  • neymis  (27.10.21 08:39:10) 
Nükleer santraller soğutma için ciddi miktarsa suya ihtiyaç duyuyorlar ve bu sebeple de deniz kenarı veya akarsu yanlarında olması gerekiyor.
Hatta soğutma suyu olarak akarsuları kullanan santraller, akarsuda bir kaç derecelik sıcaklık değişimlerine bile sebep oluyor.
Bu mantıkla ısıtılır diye düşünüyorum.

Avrupa'da şehir dışından gelen sıcak sularla evler ısıtılabiliyor. Bu sıcak suyun da nükleer santralden geldiğini düşünüyordum hep.
  • burfak  (27.10.21 12:01:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.