[]

arabanın üstüne kuşlar pisliyor bunu nasıl temizlemeli?

arabamı sokakta park edeceğim alan kısıtlı, farklı yerlere çekemiyorum..kuşlar sağolsun hergün arabanın üstüne, kaportaya,cama her yere baya büyük sıçıyorlar. ben ertesi gün ıslak mendille silip üstüne su döküyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum. kuşların kakası içinde asit olduğu için boyayı sökebileceğini söylediler. arabam füme titanyum gri.

sizin bildiğiniz bir temizleme yöntemi var mı? kuş pisliğini nasıl temizlemeliyim?


 
kurursa iz bırakır, boyayı yakar derler. o yüzden kurumasına izin vermeden alıp üstüne kalıntı bırakmadan suyla temizlemeniz lazım. ıslak cilanız varsa su döktükten sonra silebilirsiniz.

eğer kuruduysa ılık suyla pisliği yumuşatıp almanız lazım. eğer çıkmıyorsa tırnak sürtmeden bezi ıslatıp bezle hafif üstüne bastırarak çıkartmanız lazım. yumuşadıkça çıkarabilirsiniz.

ayrıca buna özel ürünler de mevcut onları kullanabilirsiniz. youtube'da da videolar mevcut.
  • false pretension  (26.10.21 22:22:57 ~ 22:23:20) 
Benzinlikte tazyikli su sikiyorum ben.


  • stavro  (26.10.21 22:24:59) 
kaynar su - ıslak mendil - kuru bez

şuan kaportamda kocaman bir iz var kus pisliği yüzünden, ben ihmal ettim siz etmeyin.
  • trajikomix  (26.10.21 23:20:57) 
Daha bugün bir araç baktık. Kuş pisliği kaputta birçok yerin boyasını sökmüş. İlk defa bugün duydum ben de, asit varmış içinde boyayı söküyormuş olayını. Ama doğruymuş şahit oldum.


  • hrvl  (26.10.21 23:47:57) 
Kuşlar dışkılarında aynı zamanda idrar da bırakır (üre) bu sebeple boyaya zarar verebilir bir şey örtseniz daha iyi olur. Yine de bol bok temizleme deneyimi olmuş bir kuş sahibi olarak en güzel yöntem bi miktar ıslak bırakıp dışkı yumuşayınce bezle silmek diyorum asla kazımayın. Ilık su döküp 10 dk sonra sileiblirsiniz (Ama kümelenmiş varsa oraya bez koyup üstünde ıslak bırakmak daha iyi yoksa içine su çekmeyebilir)


  • eatpraylaw  (26.10.21 23:53:08 ~ 23:53:22) 
YouTube da bununla ilgili videolara bakabilirsiniz


  • kleider  (27.10.21 03:22:29) 
  • himmet dayi  (27.10.21 03:22:44) 
tecrübeyle sabit, kuş pisliği gerçekten boyayı eritiyor. ya aracı başka yere çekeceksiniz, daha uzağa uygun bir yere, ya da istisnasız her gün yıkatacaksınız. ıslak mendille silmek durumu daha kötü yapabilir çünkü o lekeden ziyade saydam bir sıvı var pislikten akan, ıslak mendille onu temizleyemiyorsunuz.


  • roket adam  (27.10.21 14:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.