[]

Motosiklet Direksiyon Dersi Sorunsalı

Dün bir sürücü kursundan ilk dersimi almaya başladım. Her akşam iş çıkışı yarım saat sürüyorum. Hocaya ilk dersin başında hiç motosiklet kullanmadığımı söylemiştim. Bana debriyajı, freni vs. gösterdi ve saldı. Dünden beri sadece hıyar gibi sürüyorum. Bana ne dikkat etmem gereken şeyleri söyledi ne de bir yorum yaptı. Yani şunu doğru yapıyorsun bunu yanlış yapıyorsun yok. Sadece dün ilk dersin sonunda "hiç kullanmadım dediğinde şaka yaptın sandım" dedi. bence sadece gazlıyor. herif telefonla oynuyor sürekli arada bir bana bakıyor. yarın da böyle yaparsa tokatlayacağım adamı. kendi kendime dönüşlerde kontra yapmnaya çalışıyorum ya da zafer akçay'dan, aea'dan falan gördüğüm kadarıyla ve aklıma gelen şeyleri uygulamaya çalışıyorum.

iki hafta böyle geçmez. ben de pasif agresif adamın tekiyim, normalde kalkıp da şikayet etmem bu adama ama bir daha sınava girmek, yeniden ders almak istemiyorum. ben bu adama münasip bir şekilde derdimi nasıl anlatayım?


 
ben honda'nın ve bmw'nin eğitimleriyle motosiklet kullanmayı öğrendim. zaten sizin beklediğiniz tip eğitimler öyle akşam vakti iş çıkışı yarım saatle olacak şeyler değil.

şu an sınav nasıldır bilmiyorum, ama o gittiğim eğitimlerden önce ben de bir sürücü kursundan ders almıştım. sadece ehliyet için. toplam 3-4 saat falan sürmüştü ve eğitmen sınavdan geçecek kadar göstermişti. o zamanlar mesela honda'nın eğitiminden haberim yoktu ve belki sizin gibi araştırmış olsam ben de "bu nasıl eğitim derdim". bence buna takılmayın, ehliyeti aldıktan sonra gerçek eğitim alırsınız.
  • malheiros  (26.10.21 20:08:46) 
@malheiros, ileri sürüş eğitimi zaten almak istiyorum ama en azından ehliyet alacak kadar bir şeyler öğrenmek istiyorum şimdi. Beni adamın kayıtsızlığı çok sinirlendirdi. Ne yapacağım belli baktığın zaman, şimdilik düz bir çizgi üzerinde gidiyorum ve bir de sekiz çiziyorum belli bir alan içinde. Ama adamın temel şeyleri göstermesi lazım bence ya.


  • rahip janick  (26.10.21 20:15:09) 
Surucu kurslari o dedigin seyleri ogretmez zaten kendi de bilmez.
Ehliyeti alacak kadar surdurur alamazsan da kismet der.

Hoca dedigin kisiler okul oncesi ogretmeni falan olabilir.
Hatta ben ehliyet hocamla ayni anda ehliyet almistim.
  • divit  (26.10.21 21:41:36) 
@divit, o zaman ben her akşam gidip yarım saat pratik yapacağım ve kendi kendimi eğiteceğim öyle mi? meh. :/


  • rahip janick  (26.10.21 21:49:50) 
ehliyet kursları böyledir zaten, bir kaç saat mal gibi git gel sağa dön sola dön yaparsın, sonra sınav parkurunu çalıştırmaya başlarlar. o sırada biraz eğitim verirler o kadar.

kontra yapıyorum yok şöyle yapıyorum ona dikkat etmeye çalışıyorum falan yapmamalısın bu arada, bunları aten yapıyorsun kullanırken dolayısı ile bu tür bilgiler senin kafanı karıştırmaktan başka bir işe yaramaz.

motorsiklet alıp kullanmaya başladığında ekşiteker'e üye olursun. orada zaman zaman eğitimler oluyor indirimli onlardan faydalanırsın.

motorsiklette tek bir önemli şey var, çenen nereyi gösteriyorsa oraya gidersin. insan doğası gereği bir tehlike gördüğünde bakışları o tehlikeye kitlenir. filmlerde falan katilin kovaladığı kurban bu nedenle arkasına bakar.

bir kaç defa bariyerlere yada uçurumdan aşağıya uçma tehlikesi atlattım ve her seferinde oraya bakma oraya bakma diyerek kurtardım, özellikle virajlarda virajı alamadığında bariyere doğru gidiyorsan kafanı gitmen gereken yere çevir, çene kuralını kafana iyice yaz, sürüşlerinde bir tek buna dikkat et, gerisi otomatik olarak geliyor (kontradır, vites değiştirmektir, durmak kalkmak vs.)

birde park etme, devrildiğinde kaldırma vs. gibi eğitimler var onları youtube'dan bulabilirsin. twist the wrist diye bir belgesel gibi bişi var onu da izleyebilirsin.
  • selam  (26.10.21 22:55:08) 
Ben motor eğitimini şu kemerburgaz'da olan yerden almıştım. O zamani ismi gis akademi idi.
Oradan aldığım eğitimle direk 1000rr ile başlamıştım.
Çok şükür yıllardır hiç kaza geçirmedim.
  • les yeux blanches  (27.10.21 00:35:36) 
2007 civarlarında ilk motorumu aldığım zaman daha önce bir iki kere motorun selesine oturmuş olmak haricinde hiç tecrübem yoktu. yani hayatımda ilk defa motor kullandığım gün motoru aldığım gündü.

ehliyetim de olmadığı için bir arkadaştan rica etmiştim, tunalı'dan odtü'ye getirmişti bizi benim motorla.

2-3 hafta boyunca gece 12-1 gibi kampüste dolaştım, öyle kendi başıma öğrendim yani. sen de debriyaj-vites-gaz-fren falan teorik olarak öğrendikten sonra kendi kendine tecrübe etmek dışında pek yapacak bir şey kalmıyor.
  • chezidek  (27.10.21 12:57:42) 
Güncelleme: Direksiyon sınavını dün başarıyla geçtim arkadaşlar. Şimdi motor bakıyorum. :)


  • rahip janick  (07.11.21 17:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.