[]

Sermaye artırımı ve birkaç muhasebesel husus hk.

muhasebeciden çok olumlu geri dönüş almadığım için, bir de burdan sormak istedim.
eğer bu ücretli danışmanlık vs. tarzı bir şeye giriyorsa, silebilirim başlığı.

bankacım (üniversiteden arkadaşım) bana birkaç şey söyledi

1. sermayem küçük gözüküyormuş artırmam gerektiğini söyledi.

2. kasa hesabım çok fazla artıda gözüküyor, bankada o kadar para yokken kasa hesabının + yazması sıkıntı dedi

3. ortaklardan alacaklar hesabında hiç hareket olmamalı dedi.

-------

1. madde için 500bin lira falan sermaye artırımı yapmamın iyi olacağını söyledi. ben bunu muhasebecime sorduğumda; 500bin sermaye artırdığımda, bu parayı sermaye olarak yatırmadığım sürece bu paranın ortaklardan alacaklara düşeceğini, bunun da yıl sonunda kendime faiz geliri faturası kesmek zorunda kalmam gerekeceğini falan söyledi. yani işin özü çok mümkün değil dedi. (şirkete giren paralarla zaman içerisin çek-yatır yaparak sermaye ödeyemez miyim dediğimde de, mizanda sürekli bakiyeler terste kalacağı için bişey farketmez, yine bu faiz faturasını kesmen gerekir dedi)

2. madde için; yapılacak çok bişey olmadığını kasayı başka hesaplara dağıtamayacağımızı söyledi.

3. madde için de; şirkette bankamatikten de çekilse, hesaba havale de yapılsa, elde de tutulsa bu paraların her birinin ortaklardan alacaklara işlenmek zorunda olduğunu söyledi.

bankadaki arkadaşım da bunların her birisinin tam tersini iddia ediyor. "ortaklardan alacakları millet çatır çatır başka hesaplara yediriyor", "kasayı 500bin kâr eden adamlar bile kasayı 10bin tl gösteriyor", "ortaklardan alacaklarda kimse hiç hareket göstermiyor" vs dedi. banka tahsil bölümü için buradaki rakamların hiç olmaması/düşük olması önemliymiş çünkü.

yani gerçekten muhasebecimin dediğine mi, bankacımın mı dediğine inanayım bilemedim.

firmam da yazılım firması.
aşırı vergi ödüyorum, üstelik bu tür kayıtlar nedeniyle bankalara karşı da çok iyi durumda gözükemiyorum.

 
muhasebecin seni güvenli limanda tutmaya, bankacın ise piyasa çakalı olmaya itiyor.

o sebeple hangisi doğrudur diye bir soru bence yanlış. sen firmanı nasıl yönlendirmek istiyorsun ona karar vermen lazım.

birde neden sermaye arttırımı yapman lazım onu iyice düşün. banka her zaman sana sermaye arttır der. 1m olsa 2m 5m olsa 10m 10m olsa 20m yap der.
  • duyurukullanıcısı  (26.10.21 18:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.