[]

Kapı neden iki hatta üç kere kilitlenir?

Ekşide de başlık var ama tam olarak kimse sebebini açıklamamış. Ortak alan olarak kullandığımız yerleri kilitleyen arkadaşlarım dönse belki 5-6 kere çevirecekcesine kapıyı kilitlerinde evden çıkarken evi bile 1 kere kilitlediğimi farkettim. Her seferinde de kendimi bildim bileli bir kere kilitliyorum. Hırsız eğer bir kere çevirebiliyorsa bir kaç kere daha çevirebilir mantığı sanırım oturmuş bende ama neden bir kaç kez kilitlenir ki kapı?

Not: ekşi de biri 3 kere kilitlenen kapılarda kilidin tamamının pervaz tarafına geçmesinden dolayı kolay kırıldığını bahsetmiş. Yani fazla kilitlemenin zararı bile varken neden yapılır ki?


 
Bazı çelik kapılarda aşağıya ve yukarıya uzayan parçalar ikinci üçüncü dönüşte çıkıyor ortaya


  • dreamsandcolours  (26.10.21 15:26:48) 
ben 2 kere kilitliyorum. bir şey duymuştum 1 kez kilitlendiğinde bu kutu kola gibi içecekleri düzleştirip kapının o köşesinden kredi kartı gibi geçirince çat diye açılıyormuş diye. hatta evde anahtarımı unuttuğumu sandığım bir gün arkadaşımla denemeye giriştik ama anahtar çantamdan çıktı sonra. o yüzden 2 kez kilitliyorum, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama alışkanlık işte.


  • pelovann  (26.10.21 15:27:15) 
Cok kilitlersen hirsiza ekstra is cikariyorsun, 1 kere donmus kapiyi acmasi daha kolay.
Duzgun aleti yoksa ikinci turda bir kere daha cozmesi gerekiyor.

  • divit  (26.10.21 15:31:51) 
1 kere kilitlendiği zaman kapının materyaline bağlı olarak kapının levye ile kanırtılarak açılması daha kolay olacaktır. 2 kere kilitlediğinizde kanırtarak açma işlemi daha zor olur.

Niye tek seferde 2 kere kilitlenmiş gibi ilerlemiyor o zaman bu kilit dilleri diye sorarsanız da, bunun sebebi anahtarın 360 derece dönmesi kilit mekanizmasının boyutuna göre kilit dilini anca o kadar seviye ilerletebilmesi. Mekanizma haznesinin daha büyük olması gerekir.
  • diyanet takvimi  (26.10.21 15:33:56) 
Mobildeyim editleyemedim: 3 kere çevirme işi 3 ayrı kilitleme/güvenlik seviyesi değil yani. Kilidin amacı dili tamamen pervaza geçirmek. Bunun için de en basit en küçük mekanizmalı çözüm anahtarı 3 kere çevirmek.

Şey gibi düşün, bu el ile kuyudan su çıkarma aletleri gibi. Amaç bir kova su çıkarmak ise belki 20 kere indirip kaldırmanız gerekecek. İllaki tek seferde kova dolduran bir pompa yapılabilir ancak boyutları fonksiyonel olmaz.
Standart kilitleme işlemini bir kova su doldurmaya benzetirsen de bunun için 2-3 kere çevirmen gerekiyor anahtarı.
  • diyanet takvimi  (26.10.21 15:40:06) 
kapıyı kanırtarak açmak isteyen hırsızı zorlamak için.


  • xrated  (26.10.21 15:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.