[]

Hep çok yorgunum

Doktora yeterlik sınavına gireceğim için gece çalışmak durumdayim bu sebeple de Uyku duzenim çok kötü.
Sabah üzerimden tır geçmiş gibi kalkıyorum, en son ne zaman dinlendirici bir uyku uyudum hatırlamıyorum. Motivasyonum da giderek düşüyor.

Nasıl toparlarim ben bu düzensizliği? Gece 12 gibi yatıp şöyle 8 gibi kalkayim diyorum ama gece uyuyamıyorum bu sefer de

 
Erken yatamasanız da her gün aynı saatte yatıp kalkmaya çalışın. Beni az uyumaktan çok bu farklı saatlerde uyuma olayı bitiriyordu, hiç dinlenemiyordum.
Uykudan önce 10 dakikalık meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz.
8 saat uyumaya çalışın, olmuyorsa 6 saat ama ondan da aşağı düşmeyin.
Su gibi çay-kahve tüketiyorsunuz muhtemelen. Son çayınızı-kahvenizi saat 16:00 gibi için.
Gün içinde uyuma imkanınız varsa bi' yarım saat kestirin. "Caffeine nap"i araştırın.
  • ganbatte  (26.10.21 14:23:28) 
uyumak için radyo tiyatrosu dinleyin. 5 dakika sonra uyursunuz.
yalnız çok güzel hikayeler var, onları dinlerseniz meraktan uyuyamazsınız.
App store'da TRT DİNLE uygulaması var. Onu indirip radyo tiyatroları bölümünde "aile" temalı bir hikaye dinleyin. daha yüzeysel ve sakin hikayeler anlatılıyor. İnanılmaz faydalı.
son 2 senedir her gece radyo tiyatrosu dinleyerek uyurum, uyumak için yatağa gitmek bile inanılmaz keyifli.
  • slymene  (26.10.21 14:42:19) 
Uyumadan egzersiz yapin,
Uyku kalitesini olumlu etkiliyor

  • bradshaw  (26.10.21 14:50:29) 
Önem ve uygulamaya göre:
1- Aynı saatte uyuyun, az da uyusanız vücut bu düzene alışıyor.
2- Vücut düzeni açısından akşam çok geçe kalkmadan yatıp erken kalkıp çalışmaya devam etmek çok daha verimli ve uygun bir durum.
3- Yatmaya yakın zamanlarda, yemek- çay- kahve işlerinden kaçının
4- Yatmadan önce kitap okuyabilir veya önerildiği gibi hikaye-masal dinleyebilirsiniz.
5- Söylendiği gibi eğer vaktiniz olursa gün içerisinde yapılan egzersizler de yardımcı olacaktır.

Hepsinden önemlisi biraz saha düzene girmenize rağmen dinlenmeyi başaramazsanız, öncelikle uyku polikliniğine giderek test olun.
  • yeninesiltupcu  (26.10.21 15:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.